2+1 Akció rengeteg falmatricánkra! Nézd meg az összes 2+1 Ingyen Akciós matricát most! ! AKCIÓ tart: 2024. május 31. 24:00-ig, vagy a készlet erejéig. Ne maradj le!

Végre eljött a nyár és vele együtt a vakáció. Én személy szerint már nagyon vártam, mert végre sok sok időt tudunk együtt tölteni. Sokan útra kelnek, autóval, vonattal repülővel vagy busszal és a gyerkőcöket bizony le kell foglalni.


Előfordulhat, hogy hosszabb útra indultok, ilyenkor jól jön pár játék, amivel le tudjátok foglalni a gyerekeket.

Tudtátok, hogy sok gyermeknek nehézséget okoz a megfelelés az iskolában, mert egyszerűen gondot okoz nekik a látottak és a hallottak megjegyzése. A memóriájuk fejlesztésével sokat segíthetsz neki. Nem árt ha már ovis korban otthon is vagy utazás közben is játszotok. Így észrevétlenül, játékos formában is tanulhattok.

Játékok, melyekkel szórakozás a tanulás:

Találd ki:

Ez az egyik kedvenc játékunk. A lényeg, hogy választotok kategóriát pl.:gyümölcs, ember… és a másiknak ki kell találni kire vagy mire gondoltál. Jól írjátok körbe. Igazán jó kis móka, közben bővül a szókincs és a beszédkészség, no meg a memória.

Memória játék:

a klasszikus játék, játékboltban be tudsz szerezni vagy akár otthon magad is el tudsz készíteni. A lényeg, hogy terítsetek ki a kártyákat lefelé fordítva. Mindenkinek kettő lapot kell megfordítani és keresni a párt. Ha nem talált, akkor vissza kell fordítani és jöhet a következő játékos. Az győz, akinek több páros lapja van

Rejtvény:

már írni tudó gyerekek akár a nekik szánt keresztrejtvénnyel is próbálkozhatnak.

Mondd utánam:

ezt többen érdemes játszani. Mondj egy szót (lehet szám, gyümölcs, zöldség, állat…), majd a következőnek el kell ismételni a hallott szót plusz hozzá kell tennie egy újabbat. Az nyer, aki a legtöbb helyes választ adja. Itt fontos a sorrend, melyik szó után mit következett. Ovis gyerekeknél könnyítés lehet, hogy csak azonos témakörbe tartozó szavakkal játszotok.


Ti küldtétek a falmatricáinkról:

[widgetkit id=”54″]