2+1 Akció összes falmatricánkra a készlet erejéig! Tegyél a kosaradba 3 FALMATRICÁT és a legolcsóbb INGYEN a tiéd! A kedvezmény automatikusan levonásra kerül a kosárból! Ne maradj le!

Nyakunkon az ünnepek, vannak akik versenyt futnak az idővel no meg a sütővel. Bizony ilyenkor kávéból is több fogy, hiszen a megfáradt háziasszonyok ezzel az édes nedűvel próbálják fitten tartani vagy inkább ébren saját magukat. De mi van akkor ha éppen várandós vagy? Mennyi kávét lehet inni? És mi a helyzet a csokival?


Ennyi koffeint fogyaszthatsz várandósan

Sok kismama dilemmája, hogy vajon szabad-e kávét vagy teát fogyasztani a várandósság és a szoptatás ideje alatt. Ha igen mennyit? Számít-e, hogy a nap melyik szakában fogyasztjuk? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ, hiszen az édesanyák nagy részének ez a napi éltetője a fáradtság ellen.

– A kávé és tea koffein tartalma gyorsan átjut a baba szervezetébe és ott, velünk ellentétben csak nagyon lassan bomlik le

– USA -ban és Angliában készített tanulmányok szerint a napi 200 mg koffeinnél többet fogyasztó édesanyáknál megduplázódott a vetélések száma, valamint megnőtt a kis súllyal születő babák száma.

– Ideális, ha nem közvetlen étkezés előtt és után 1,5-2 órával fogyasztodd el a kávédat, ugyanis a koffein csökkentheti a kalcium, vas és a C vitamin felszívódását.

Ennyi koffeint fogyaszthatsz várandósan

– 1 csésze presszó kávé: 80-95mg
– 1 csésze capucchino/latte: 60-80 mg
– 1 csésze fekete tea: 50 mg
– 1 tábla étcsokoládé: 30-80 mg
– 1 pohár kóla: 40 mg
– 1 doboz energiaital: 72 mg


Ezek az értékek csak átlag értékek, függenek a kávé pörkölésétől, a csokoládé minőségétől. Láthatod, hogy nem csak a kávéra és teára kell odafigyelni, hanem a csokoládéra. A kóla és energiaitalok azonban egyáltalán nem ajánlottak a terhesség ideje alatt.

Ti küldtétek a falmatricáinkról:

[widgetkit id=”54″]