2+1 Akció összes falmatricánkra a készlet erejéig! Tegyél a kosaradba 3 FALMATRICÁT és a legolcsóbb INGYEN a tiéd! A kedvezmény automatikusan levonásra kerül a kosárból! Ne maradj le!

Elő az ősz kincseivel, készítsetek finomságokat, ízletes ételeket közösen. Ovis korú gyerekeket már nagyszerűen be lehet vonni a konyhai teendőkbe. A gyerekek nagyjából azt csinálják/másolják, amit tőlünk szülőktől látnak. Mi vagyunk a minta. Így van ez a konyha elfoglaltságokkal is. 2 éves kor körül, már ők is szeretnének fakanalat ragadni és kevergetni. Hagyd őket!


Bátorító szó

Az első és legfontosabb a bátorítás. Ne szidd le ha kiborul a liszt vagy a tej inkább magyarázd el neki, mi mindenre kell figyelni a konyhában.

Engedd meg, hogy melléd álljanak, adj nekik feladatot. Ne arra gondolj, hogy így az ebéd 1 órával később lesz kész, hanem arra, hogy milyen szuper közös programotok van. Micsoda öröm lesz majd a kész étel tálalásakor elmondani apának, hogy segített gyermeked neked.


Kinek mit?

Egyéni fejlettségtől függ, hogy mekkora gyereknek milyen feladatot adhatsz. Ezt majd úgyis kitapasztalod.

A 3-4 éves gyerekeknek a gyúrható tésztán kívül már bővítheted a kört. Akár a palacsinta tészta összeállítását vagy a paradicsomlevest is rá lehet bízni. Persze a “tüzes” dolgokat még csináld te. Ha sütit süttök, a díszítést bízd rá. A kislányok ebben a korban imádnak cicomázni… szinte mindent.

A nagycsoportos korú, 5-7 éves gyerekek kezébe már nyugodtan adhatsz kést, apró szeletelésekhez. Természetesen nagyobb odafigyelést igényel a részedről de hamar elsajátítják ezt is. Egyedül már el tudnak készíteni pl.:szendvicset, salátát de akár a pizzát is rájuk bízhatod.


AJÁNDÉK RECEPTES KÁRTYA

Nos, ha már jól mennek az alap mozdulatok és a feladatok, megismerkedtetek a konyha rejtelmes világával, itt az ideje recepteket gyűjteni. Készítettünk kártyácskákat, melyre írjátok fel azt a receptet, amit el tudtok közösen készíteni. Rajzoljátok le a hátuljára az ételt vagy a jellemző hozzávalókat. Gyarapítsátok közösen gyermeked recepttárát.


Receptes kártyák letöltése

Ti küldtétek a falmatricáinkról:

[widgetkit id=”54″]