2+1 Akció összes falmatricánkra a készlet erejéig! Tegyél a kosaradba 3 FALMATRICÁT és a legolcsóbb INGYEN a tiéd! A kedvezmény automatikusan levonásra kerül a kosárból! Ne maradj le!

Beköszöntött a tavasz, jönnek az ünnepek, március 15, húsvét, anyák napja, pünkösd…mind mind nagy esemény, melyeket a gyerekek érdeklődve figyelnek. Záporozhatnak a kérdések ilyenkor, hiszen ők is kíváncsiak, miért viselünk kokárdát, mit ünneplünk ilyenkor, régen hogyan ünnepeltek…


Elsőre talán nehéz feladatnak tűnik megfogalmazni az életkoruknak megfelelően. Számtalan gyerekeknek szóló könyv van már, amiben az életkoruknak megfelelően játékos formában ismertetik ezeket az eseményeket.

Hogyan mesélj a történelemről?

Először talán kérdezd meg tőle, hogy szerinte miért viselünk nemzeti színű zászlócskát a kabátunkon?

Mondd el neki, hogy így emlékezünk meg arról, hogy ezen a napon 1848-ban mi is történt. Egy gonosz császár uralkodott Magyarországon, aki nagyon igazságtalan volt. Az embereknek elegük lett ebből és szembeszálltak vele.

Élt ekkor egy fiatal költő, Petőfi Sándor, aki a barátaival a Pilvax kávéházban (ami olyan mint egy cukrászda) találkozott és elkezdték tervezni, hogyan tudnák a gonosz császárt legyőzni. 12 pontban leírták, hogy mit szeretnének. Ezután elmentek a Landerer nyomdába (itt nyomtatták az újságokat) ahol sok-sok darabot nyomtattak belőle és szétosztották a nép között. Elmentek a múzeumhoz, ahol Petőfi Sándor elszavalta versét a Nemzeti dalt. Ezután felolvasták a 12 pontot.

A nép nagyon lelkes volt és a császár nem tudott ellenük mit tenni. Győzött a nép.

Készítsetek közösen kokárdát

Ahhoz, hogy megértsék, meseszerűen mondd el neki a történéseket, vagy akár játsszátok is el. Ehhez készíthettek csákót, papírhuszárt, kokárdát, dobot. A közös alkotás közben, könnyebb a történetet átadni és megérteni is. Az alábbi sablonok segítségével ti is hajtogathattok huszárt, színezhettek kokárdát.


Itt tudod letölteni a sablont

Ti küldtétek a falmatricáinkról:

[widgetkit id=”54″]