Itt a vakáció, jöhetnek a kirándulások, utazások. Előfordulhat, hogy hosszabb útra indultok, ilyenkor jól jön pár játék, amivel le tudjátok foglalni a gyerekeket.

Tudtátok, hogy sok gyermeknek nehézséget okoz a megfelelés az iskolában, mert egyszerűen gondot okoz nekik a látottak és a hallottak megjegyzése? A memóriájuk fejlesztésével sokat segíthetsz neki. Nem árt ha már ovis korban otthon is vagy utazás közben is játszotok. Így észrevétlenül, játékos formában is tanulhattok.

Játékok, melyekkel szórakozás a tanulás:

– Memória játék: a klasszikus játék, játékboltban be tudsz szerezni vagy akár otthon magad is el tudsz készíteni. A lényeg, hogy terítsetek ki a kártyákat lefelé fordítva. Mindenkinek kettő lapot kell megfordítani és keresni a párt. Ha nem talált, akkor vissza kell fordítani és jöhet a következő játékos. Az győz, akinek több páros lapja van

– Rejtvény: már írni tudó gyerekek akár a nekik szánt keresztrejtvénnyel is próbálkozhatnak.

– Mondd utánam: ezt többen érdemes játszani. Mondj egy szót (lehet szám, gyümölcs, zöldség, állat…), majd a következőnek el kell ismételni a hallott szót plusz hozzá kell tennie egy újabbat. Az nyer, aki a legtöbb helyes választ adja. Itt fontos a sorrend, melyik szó után mit következett. Ovis gyerekeknél könnyítés lehet, hogy csak azonos témakörbe tartozó szavakkal játszotok.

Készítsétek az elméteket ! Egy szuper kis nyári memória játékot készítettünk nektek. Nyomtassátok ki duplán a lapot, vágjátok ki a kockákat és már indulhat is a móka. Ha lefóliázzátok a lapokat, akkor sokkal tovább bírják a gyűrődést! 🙂

Memória játék letöltése


Ti küldtétek a falmatricáinkról:

[widgetkit id=”54″]