2+1 Akció rengeteg falmatricánkra! Nézd meg az összes 2+1 Ingyen Akciós matricát most! ! AKCIÓ tart: 2024. május 31. 24:00-ig, vagy a készlet erejéig. Ne maradj le!

Bizony az egyik legnagyobb talány, hogy hogyan kerül az a sok ajándék a fa alá? Országonként eltérő, hogy december mely napján érkezik az ajándékozó és hogy hogyan hívják.


JAPÁN

Hoteiosho, a szerencse hét istenségének egyike, buddhista szerzetes, aki jó kedélyében és testalkatában is hasonlít a Mikulásra. Azonban hátul is van szeme, így a rosszul viselkedő gyerekek semmiképp sem kerülhetik el a figyelmét. Mivel japánban a karácsonyt nem hagyományos ünnepnap, így Hoteiosho újévkor érkezik játékokkal teli puttonyával.

SPANYOLORSZÁG

Spanyolországban és Katalóniában a Háromkirályok hozzák karácsonyeste az ajándékot, de a katalán gyerekek egy másik ajándékozó figurától is kapnak apróságokat: Tió de Nadaltól, a Karácsonyi Fatuskótól. A két kis lábon álló, üreges fatönkre mosolygós arcot festenek, fejére piros sipka kerül. December 8-án gondosan betakargatják, hogy meg ne fázzon, és kis ajándékokkal kezdik „etetni”. A kis fatönk sorsa karácsonyeste fordul sanyarúra. Ilyenkor nekitámasztják a kandallópárkánynak, majd a gyerekek botokkal kezdik csapkodni, egész addig, amíg hátul ki nem adja az édességeket.

IZLAND

13 cserfes törpe Izlandról. A Jólasveinarok a mikulás mini-verziói, akik nem csak ajándékot hagynak, hanem tréfálkozni is szeretnek. Az izlandi népi hagyomány szerint a törpék a hegyekből jönnek le 13 nappal karácsony előtt. Elbújnak a ház körül és minden este másik törpe dolga, hogy ajándékot csempésszen az ablakpárkányra kikészített gyerek-cipőkbe. Az ajándékoknak azonban ára van, mivel a törpék rettenetesen rakoncátlanok és imádják a csínyeket. Mindegyikük különböző módokon szokott borsot törni a háziak orra alá, például egyikük elcseni a maradékot a fazékból, más pedig hangosan csapkodja az ajtókat éjszaka és így tovább.

Ti küldtétek a falmatricáinkról:

[widgetkit id=”54″]