2+1 Akció összes falmatricánkra a készlet erejéig! Tegyél a kosaradba 3 FALMATRICÁT és a legolcsóbb INGYEN a tiéd! A kedvezmény automatikusan levonásra kerül a kosárból! Ne maradj le!

4 egyszerű és gyors játékötlet a hétvégére

Amikor épp nem elég jó az idő ahhoz, hogy a szabadban töltsétek a napot, jó ötlet valami kreatív közös elfoglaltságot keresni. Ebben szeretnénk segíteni az itt összegyűjtött, otthon is elkészíthető játékötletekkel. Elkészítésük fejleszti a gyerekek kézügyességét és a gyakorlati készségeiket is. Ráadásul megtanulhatják, hogy néha sokkal több örömet tud okozni egy saját készítésű játék, mint a boltban vásárolt műanyag vacakságok.

 

1. Nyomda gyakorlatilag bármiből

Fogadjunk, hogy nálatok is van otthon legalább 2-3 tárgy, amiből kiváló pecsétnyomó készülhet (és amúgy sem igazán tudnátok másra használni)! A célnak megfelel bármilyen parafa dugó, műanyag kupak, vagy nem használt építőkocka. Csak ragasszatok rá egy vastagabb anyagból kivágott formát és meg is van a saját gyártású pecsét! A mi kedvencünk olyan, amihez még csak ragasztó sem kell: csak erősítsetek össze pár dugót virág alakzatban és mártsátok festékbe. A kész műveket egy közepébe tűzött gombbal és egy szívószállal összeszerelve gyönyörű színes virágokká varázsolhatjátok.

(Kép forrása: happyhooligans.ca)


2. Matató tábla

Ennek az elkészítését a barkácsolásban jártasabb szülőknek ajánljuk, de cserébe, aki vállalkozik az összeszerelésre, az teljesen szabadjára engedheti a fantáziáját és bármilyen konfigurációt elkészíthet. A matató tábla lényege, hogy a kicsik könnyen és biztonságosan kipróbálhassanak mindenféle mütyűröket úgy, hogy közben nem csak az olthatatlan kíváncsiságukat elégíthetik ki, de fejlődnek a finom motoros képességeik is. A tábla elkészítéséhez csak fogjunk valamilyen strapabíró lapot és erősítsünk rá olyan egyszerű, hétköznapi tárgyakat, amiket a gyerekek megfoghatnak, meghúzhatnak, megnyomhatnak, vagy épp megforgathatnak! A legnépszerűbb matatófal elemek általában a különböző gombok, villanykapcsolók, reteszek, apró ajtók, forgatható kerekek.

(Kép forrása: shelterness.com)


3. Parafa hajó

Ha maradt még parafadugótok a nyomda elkészítése után, építsetek belőle működő kis tutajokat! A dugókat összeragaszthatjátok, de akár két befőttes gumival is egyben tartható a kis dereglye. Árbócnak egy fogpiszkáló tökéletes, de a vitorlának a papírt nem ajánljuk – érdemes keresni otthon olyan anyagot, ami jobban bírja a vizet! Jó móka lesz vele az esti fürdés, de a nyaralásra is elvihetitek, tavon, folyón, még a tengeren is megállja a helyét! Ha nyílt vízre merészkedtek vele, csak kössetek rá egy cérnát, nehogy túl messzire ússzon.

(Kép forrása: babble.com)

Pár parafa hajóval és néhány csempére is felragasztható, hajós matricával igazi tengerész hangulatot adhatunk a fürdőszobának.


4. Óriási buborékeregető

Ha mégis kisüt a nap, akkor irány a játszótér! Ez az egyszerű eszköz gyorsan elkészíthető és nem csak a kicsiket, de még a felnőtteket is garantáltan elvarázsolják azok a hatalmas buborékok, amiket csinálhattok vele. Nem kell hozzá más, csak két hosszú pálca, és egy, a két végén összekötött gyapjúfonal (ahogy a képen látjátok). A egyik szálra érdemes egy kis súlyt tenni, hogy ne tapadjanak össze a víztől. Mártsátok bele a fonalat egy mosogatószeres oldatba (a sikeres buborékgyártás érdekében tegyetek bele egy kis kukoricakeményítőt és sütőport is) és kezdődhet az eregetés! Akkora színes buborékokat fogtok csinálni, amekkorát addig még biztosan nem láttatok. Ha kíváncsiak vagytok, hogy néz ki a buborékeregető működés közben, nézzétek meg itt.

(Kép forrása: allfortheboys.com)