2+1 Akció rengeteg falmatricánkra! Nézd meg az összes 2+1 Ingyen Akciós matricát most! ! AKCIÓ tart: 2024. május 31. 24:00-ig, vagy a készlet erejéig. Ne maradj le!

Tudtad, hogy sok gyermeknek nehézséget okoz a megfelelés az iskolában, mert egyszerűen gondot okoz nekik a látottak és a hallottak megjegyzése? A memóriájuk fejlesztésével sokat segíthetsz neki. Nem árt ha már ovis korban otthon is vagy utazás közben is játszotok. Így észrevétlenül, játékos formában is tanulhattok.


Memóriajavító játékok

Memória játék: a klasszikus játék, játékboltban be tudsz szerezni vagy akár otthon magad is el tudsz készí A lényeg, hogy terítsetek ki a kártyákat lefelé fordítva. Mindenkinek kettő lapot kell megfordítani és keresni a párt. Ha nem talált, akkor vissza kell fordítani és jöhet a következő játékos. Az győz, akinek több páros lapja van

Rejtvény: már írni tudó, sulis gyerekek akár a nekik szánt keresztrejtvénnyel is próbálkozhatnak.

Találd ki: ketten is játszhatjátok. A játék lényege, gondolj e dologra (pl. személy, gyümölcs, zöldség, növény…) és írd körbe a jellemzőt. A másik félnek ki kell találnia mire is gondoltál.

Mondd utánam: ezt többen érdemes játszani. Mondj egy szót (lehet szám, gyümölcs, zöldség, állat…), majd a következőnek el kell ismételni a hallott szót plusz hozzá kell tennie egy újabbat. Az nyer, aki a legtöbb helyes választ adja. Itt fontos a sorrend, melyik szó után mit kö Ovis gyerekeknél könnyítés lehet, hogy csak azonos témakörbe tartozó szavakkal játszotok.

Mi a különbség: gyakori az ilyen típusú feladat a foglalkoztatókban. Két kép egymás mellett, mely elsőre megegyezik, azonban 5-6 eltérés van közöttük. Ezeket kell megtalálni.

Mese hallgatás: Ugye erre nem is gondoltál. Pedig az egyik legjobb módja a memória fejlesztésének. Utána beszéljétek meg, hogy mit értett meg gyermeked a meséből.


AJÁNDÉK

Készítettünk őszi memóriakártyákat, melyeket le tudsz tölteni. Két példányban nyomtasd ki, majd vágd ki a kockákat. Fordítsátok lefelé az összeset és indulhat a párkereső.


Memória kártyák letöltése

Ti küldtétek a falmatricáinkról:

[widgetkit id=”54″]