2+1 Akció összes falmatricánkra a készlet erejéig! Tegyél a kosaradba 3 FALMATRICÁT és a legolcsóbb INGYEN a tiéd! A kedvezmény automatikusan levonásra kerül a kosárból! Ne maradj le!

Nyárvégi vásár-avagy hogyan szabadulj meg a felesleges kacatoktól… Észrevétlenül

Gyűjtögetés az élet megrontója…vallják a szülök… a gyerkőcök pedig különleges technikát alkalmazva gyűjtenek és rejtenek el minden általuk kincsnek vélt dolgot…aztán jön a meglepetés, mikor hetekkel, hónapokkal később megtalálod a szekrény mélyén a már nem éppen csillogó gesztenyét vagy hasonló állapotban levő “természet kincseit”.

Ugyan ez a helyzet a törött vagy hiányos játékokkal is. Hátha jó lesz még alapon gyűjtögetik, rakosgatják és persze soha fel nem használják…de kell!

Hogyan láss hozzá a szortírozáshoz lélekben?

Az egyik legnehezebb feladat gyermekeink játékainak a rendszerezése ne adj Isten szortírozása. Nekünk azért, mert szeretnék gyorsan túl lenni rajta, nekik pedig azért, mert egyáltalán nem akarnak túl lenni rajta…. Örökös harc, hogy mi maradjon és mi menjen…mert persze ami nekünk egy szakadt fecni vagy kitörött babaláb, az nekik óriási kincs is lehet. Egy megoldás van erre: a közös megegyezés! Leírni egyszerűbb, mint megvalósítani..azért ezt valljuk be. Játékos formában azonban, nem a háta mögött csendben azonban még jó móka is kerekedhet az egészből.


Játékos megoldás, hogy senkinek se fájjon

Készítsetek három kupacot: marad-megy-még gondolkodom címmel. Kérd meg gyermeked, hogy ő szortírozza a játékokat. Jó móka lehet a játékokat halomba pakolni.

– A MARAD kupacot el lehet szépen pakolni.
– A MEHET kupacot gyorsan távolítsd el…és maradt az utolsó…
AMIN GONDOLKODIK még picit. Beszéljétek át, hogy miért érzi úgy, hogy neki kell még a cetli vagy a törött kocka.


Hogyan tovább?

Ha már végeztetek a válogatással, akkor célszerű a megmaradt játékokat, eszközöket is csoportosítani. Így mindig csak az kerül előtérbe, amire szükség van. Jól jöhetnek ilyenkor a papír vagy műanyag tárolók, rendszerezők. Legyenek külön a babák, babaruhák, kockák, társasok és készségfejlesztők, az autók. A kreatív cuccoknak, mint pl. ceruzák, tollak, ragasztók és festékek, színes papírok, készítsetek rendszerezőket, tolltartót. Remek közös program lehet és ráadásul a szobát is feldobja.

Mi legyen a jó állapotú de már nem használatos játékokkal?

Ha van olyan játék, ami jó állapotú de gyermeked is megválna tőle, akkor készítsetek egy cipős doboznyi ajándékot. Meséld el neki, hogy mennyire fog örülni az a kisgyerek aki majd megkapja. Nézzetek vagy kérdezzetek körbe a környéketeken, hogy van-e valahol óvoda, családsegítő vagy rászoruló gyermek, akinek nagy örömet okoznátok azzal a pár játékkal.

Ti küldtétek a falmatricáinkról:

[widgetkit id=”54″]