Ó igen, APA leszel, így csupa nagybetűvel. Az alábbi cikket javasoljuk, hogy mutasd meg apukának is. 🙂


Férfiből apa

Kisbabád érkezése nem csak téged, hanem párodat is új helyzet elé állítja. Neki is ugyanolyan fontos szerepe van a kicsi életében és éppen olyan nehéz megtalálnia az egyensúlyt. Neki azért is nehezebb, mert kívülről szemléli a 9 hónapot és közvetlen kontaktusa igazából nincs is a babával. Ott a felelősség is rajta, hogy ezután mennyivel többet kell teljesítenie, hiszen egy csöppségről is gondoskodnia kell…

Megszületett…

A baba születése után gyakran érzi úgy az édesapa, hogy mellőzve van. Természetes az is, ha kezdetben nem találja fel magát az új helyzetben. Ne aggódj, idővel minden rendeződik. Össze kell szoknotok, együtt kell kialakítani az új életeteket.

Ráadásul ha te érezteted az apukával, hogy ő is nagyon fontos akkor minden könnyebben fog menni.

Hogy könnyebben menjen…

1. Küldd el “kispapa” körútra: Ha ismerőseitek között van apuka, akkor nyugodtam beszéljetek meg egy közös találkozót. Legjobb ha te nem is vagy ott. Tudod, a férfiak egymás között “másként” tudnak beszélni… Neki könnyebbség lesz, mert végre hasonló helyzetben levő férfiakkal találkozik, akik már tapasztalt apukák révén az ő szemszögéből tudják elmondani…milyen is apának lenni.

2. Beszéljétek meg jó előre, kinek mi lesz a szerepe, ki mit vállal. Kezdetben biztosa nagyobb szükséged lesz a segítségre, ami nem is baj, mert apa így legalább fontosnak érezheti magát. Hagyd, hogy segítsen bevásárolni vagy akár takarítani. Semmi esetre se szóld meg, hogy nem jól csinálja….dicsérd meg helyette. Hidd el, ő mindent meg akar tenni, hogy nektek a legjobb legyen.

3. Fontos megérteni, hogy megváltoznak a klasszikus szerepek. Nőből anya leszel, ő pedig férfiból apa. Ezt megélni talán azért könnyebb egy nőnek, mert a 9 hónap alatt a pocakjában cseperedő babával jobban fel tud készülni. Apának meg kell szokni az új helyzetet, hogy a mindig csinos, parfümfelhővel diszkréten körülvett NŐ mostanra kicsit átalakult…. DE éppen ezért neked is oda kell figyelni magadra, hogy a NŐ részed is megmaradjon. Egy melegítőben is lehetsz csinos, ha belülről sugárzol, ápolt vagy, ez meglátszik kívül is.


Felesleges stresszelni azon, hogy mi lesz majd ha…MAJD AKKOR KIDERÜL. Helyette inkább élvezzétek ki a várandósság összes csodás pillanatát, koncentráljatok egymásra, növekvő kis babukátokra…


Ti küldtétek a falmatricáinkról:

[widgetkit id=”54″]