A mesélés az egyik legcsodálatosabb közös családi program. Emlékszel még kisgyerekként milyen varázslatosnak tartottad mikor szüleid vagy nagyszüleid meséltek?


Miért elengedhetetlen a rendszeres olvasás?

Ilyenkor gyermeked a mese hallgatása közben nem csak terád hanem befelé, önmagára is figyel A mese nélkülözhetetlen a gyermekek életében mivel fejleszti az érzelmi intelligenciát, a képzelőerőt és nem utolsó sorban a kreativitást.

A mese révén a benne felgyülemlő sérelmeket, fájdalmakat kifejezésre juttatja. Csodás és egyben megnyugtató anyához, apához odabújni, érezni a közelséget és közben elkalandozni a mesék világába. Fontos, hogy mindig az életkorának megfelelő mesét olvass


Halacskák nyomában…

Ma a halacskák nyomába eredünk. Vajon mennyi halacskás falmatricát fedezel fel shopban? Ha már nektek is ott díszeleg a falon, akkor válasszatok az alábbi halacskás mesék közül:

1. Az aranyhal (Benedek Elek)
2. Öreg halász és a tenger
3. A halkisasszony (népmese)
4. Bogyó és Babóca világot lát
5. Szivárvány, a tengerek legszebb halacskája (Marcus Pfister)
6. Mélytengeri mesék (Monika Kompanikova)

Színes halacskák falmatrica

Bálna, cápák és ráják birodalma falmatrica

Vizivilág magasságmérős falmatrica


Eddigi falmatrica mesék

Minden hónapban mesélnek matricáink a gyerkőcöknek. Egy-egy figura kiragadásával ösztönzünk benneteket, hogy telepedjetek a falmatricátok elé és induljatok el egy csodálatos utazásra. Kattints a linkekre és máris ott teremsz…Nézzétek csak mennyi helyen jártunk már:

Mesél a falmatrica #1: Elefántos mesék
Mesél a falmatrica #2: Zsiráfos mesék
Mesél a falmatrica #3: Oroszlános mesék
Mesél a falmatrica #4: Baglyos mesék
Mesél a falmatrica #5: Unikornisos mesék

Ti küldtétek a falmatricáinkról:

[widgetkit id=”54″]