2+1 Akció összes falmatricánkra a készlet erejéig! Tegyél a kosaradba 3 FALMATRICÁT és a legolcsóbb INGYEN a tiéd! A kedvezmény automatikusan levonásra kerül a kosárból! Ne maradj le!

Folytatjuk sorozatunkat, melyben a csodálatos állatvilágot járjuk körbe a mesék és matricáink segítségével. Ma igazán csajos és izgalmas figura következik: az UNIKORNIS


No de milyen állat is az unikornis?

A tudományos magyarázat szerint: Egyszarvú (lat. Unicornis, gör. monocerosz), ló alakú mitikus állat, lófeje, fehér lóteste, őzlába és oroszlánfarka van, homloka közepén egyenes, hegyes szarvval. Hazájának Indiát vagy Afrikát tartják, ahol állítólag egyszarvút ábrázoló sziklarajzokat is találtak. A hiedelmek szerint szarvának pora minden méreg hatását közömbösíti. Érdekesség, hogy Több középkori uralkodó kincstárának volt megbecsült darabja egy egyszarvú-szarv – ezekről később kiderült, hogy nem a mondabeli állatnak, hanem egy tengeri emlősfajnak, a narválnak az agyara, amit a vikingek adtak el nekik igen magas áron


A mese hatalma

A mese mindannyiunk életét befolyásolja így vagy úgy. Fontos azonban különbséget tenni a hallott és a látott mese között. Az előbbinek sokkal nagyobb szerepe van, hiszen általa:

– a gyermek képzelőereje, fantáziája szélesedik
– feldolgozhatja a napközben ért sérelmeit, vagy azokat, amiket nem tud igazán kifejezni, megfogalmazni,
– erőt és bátorságot meríthet belőlük
– megfelelő magatartás formák elsajátítását is segíti
– szorosabbra fűzi a kapcsolatot kettőtök között
– éppen ezért nagy hangsúlyt fektetünk erre a csodás elfoglaltságra és ösztönzünk benneteket a közös olvasásra.


Most a varázslatos UNIKORNISOK nyomába eredünk. Mint tudjátok, falmatricáink között is megtalálható unikornis, Nem hiába, hiszen a gyerkőcök annyira imádják ezeket a misztikus élőlényeket.

Ha nektek is van már ilyen matricátok, akkor telepedjetek köré és induljon az utazás az unikornisok földjére! Unikornisos mesék:

– Az utolsó egyszarvú
– Uni az unikornis
– Unikornisok völgye (Titkos királyság)
– Sarah KilBride:A hercegnő és a varázspónik

Ti küldtétek a falmatricáinkról:

[widgetkit id=”54″]