2+1 Akció összes falmatricánkra a készlet erejéig! Tegyél a kosaradba 3 FALMATRICÁT és a legolcsóbb INGYEN a tiéd! A kedvezmény automatikusan levonásra kerül a kosárból! Ne maradj le!

Lassan itt a karácsony és az ünnepi hangulat már kezdetét vette az advent beköszöntével. Ilyenkor picit nyüzsgővé válnak a napok de az ünnep beköszöntével azonban lecsendesedünk… Családi és baráti összejövetelek, nagy beszélgetések és ínycsiklandó finomságok időszaka ez, élvezd hát ki minden percét


Ahány ház, annyi szokás, tartja a mondás. Nincs ez másként a karácsonnyal sem. Tudtad, hogy a karácsony a legnagyobb keresztény ünnep, több, mint két milliárd ember ünnepli világszerte. Viszont az ünneplés módja nagyon különböző. Számtalan országnak sajátos tradíciói, szokásai és ételei vannak.

Ünnepi szokások

1. Ausztráliában a karácsonyi tradícióik a brit hagyományokat követik, az ajándékokat itt is december 25-én reggelre a Karácsony Apó vagyis Father Christmas hozza. Mivel itt ez az egyik legmelegebb hónap, családi vacsora helyett családi pikniket tartanak az óceán parton.

2. Venezuela fővárosában december 25-én görkorcsolyával mennek templomba az emberek.

3. Indiában a keresztények mangó vagy banánfát díszítenek.

4. Olaszországban nem szenteste, hanem vízkeresztkor ” la befana” hozza az ajándékokat. Az ünnepi asztalon hal és kuglóf van.

5. Spanyolországban a gyerekek a napkeleti bölcsektől várják az ajándékot.

6. Amerika: az ajándékokat a Mikulás hozza 24-én, és csak másnap nyitják ki a dobozokat.

7. Görögország: Egy régi babona szerint ilyenkor gonosz manók jönnek fel a föld felszínére a mélyből, hogy az embereket bosszantsák. Ezt megelőzendő, a görögök tűzzel, illetve fényekkel tartják távol ezeket a lényeket az otthonuktól. A karácsonyi időszak náluk egyébként 12 napon keresztül tart, december 25-től január 6-ig.

Nálatok is vannak olyan családi szokások, melyek nélkül nem múlhat el a karácsony? Oszd meg velünk!

Ti küldtétek a falmatricáinkról:

[widgetkit id=”54″]