2+1 Akció összes falmatricánkra a készlet erejéig! Tegyél a kosaradba 3 FALMATRICÁT és a legolcsóbb INGYEN a tiéd! A kedvezmény automatikusan levonásra kerül a kosárból! Ne maradj le!

Tudtad, hogy azok a gyerekek, akik kreatívak, sőt kreatívabbak mint az átlag, sokszor lázadók és jellemző rájuk a nonkonformizmus. Ezért ők más, a hagyományostól eltérő pedagógiai felkészültséget igényelnek.

Gazdagabb, intenzívebb érzelemvilággal rendelkeznek és az átlagnál érzékenyebbek. Tehát a lecke fel van adva a szülő számára is.

Hogyan fejleszthető a kreativitás?

– Erősítsd meg benne az egyediségét, éreztesd vele, hogy értékes és egyenlő partner.
– Engedd meg neki, hogy dönthessen. Életkorának megfelelő dolgokban legyen az ő szava a döntő alkalmanként. pl.:mi legyen a vacsora, melyik játékot választhatja ki a az üzletben… Ezzel segíthet, erősítheted benne, hogy érezze magát fontosnak.
– Ismertesd meg a környezetét, tedd nyitottá a világra. Válaszolj a kérdéseire, fedezzétek fel együtt a “külvilágot”. Pl. nézzetek nagyítóval hangyákat, ültessetek tavasszal virágmagokat, hallgassatok madárcsicsergést…
– Minőségi idő!! nem elég hangsúlyozni, hogy mennyire szükséges egy gyermeknek az együtt eltöltött idő. Használjatok ki minden alkalmat a játékra, pl. utazás, várakozás során játszatok kitalálósdit.
– Erdei, vízparti kirándulás során gyűjtsetek kavicsokat, ágdarabokat, minden olyat, amit már “eldobott” a természet. Otthon pedig a természetes alapanyagok felhasználásával készítsetek alkotásokat. Közösen találjátok ki miből mi készüljön…Engedd, had kísérletezzen gyermeked.
– Biztasd mindig!

A te gyermeked is imád kavicsokat gyűjteni? Lassan már az egész lakás tele van a kisebb nagyobb kincsekkel? Mielőtt kidobásra ítélnéd őket, nézd meg az alábbi listát. Kavicsok felhasználásával számtalan játékot készíthetünk. Nem kell túl sok hozzávaló csak festék, filc, papírlap.


1. Kavicsból dominó

Lehet a klasszikus pöttyös változat de nagyobb gyerekeknél a számos variáció is nagy sikert arat. Miután lefestettétek lakkozzátok le, tegyétek az egészet egy vászonzacskóba és akár ajándékba is adhatjátok egy kis pajtásnak…


2. Szókirakó játék

Nagyon jól jöhet a betűk tanulásánál a saját betűtár. Dekorfilccel könnyebb ez a mutatvány de festékkel is kipróbálhatjátok. gyűjtsetek annyi követ, ahány betű van az ABC-ben és mindegyikre egyet egyet írjatok rá. Ha nagyon kreatívak vagytok figurát is rajzolhattok mellé:


3. Amőba

Papírlapot rácsozz be, a kavicsok egyik felét fesd pöttyösre, a másik felét csíkosra, vagy csak 2 különböző színre és már kész is a katicás-méhecskés amőba. ha találtok otthon egy nagyobb szeletet egy fa törzséből, akkor fessétek le, rácsozzátok be és már kész is a tábla a játékhoz. Ha nincs ilyen kincsetek, akkor egy régi kiselejtezett csempe vagy beton darab is megteszi…


4. Zöldség, gyümölcs

Ha már nagyon belejöttetek a kavics művészetbe, jöhet a nehezítés. Nagyobb kavicsokra festhettek figurákat vagy zöldséget, gyümölcsöt. Boltos játékban nagy hasznát veszitek majd.


5. Számolós játék

Osztás, szorzás, összeadás kivonás mind a kavicsok segítségével. Jó szórakozást!


Ti küldtétek a falmatricáinkról:

[widgetkit id=”54″]