2+1 Akció összes falmatricánkra a készlet erejéig! Tegyél a kosaradba 3 FALMATRICÁT és a legolcsóbb INGYEN a tiéd! A kedvezmény automatikusan levonásra kerül a kosárból! Ne maradj le!

A madarak etetése nagyon szép elfoglaltság, közelebbről tanulmányozhatjátok az apró állatkákat. Mindegy, hogy palackból, fából készül az etető, a lényeg, ha egyszer elkezdtétek etetni a madárkákat akkor nem szabad abbahagyni. Minden nap legyen nekik eleség.


Bizonyára tudjátok, hogy télen sok hazai madárfajta nem költözik el délre. A hideg időjárás átvészelésében mi is segítségükre lehetünk, ha rendszeresen etetjük őket. Kössük hát össze a kellemest a hasznossal, ugyanis a madáretető készítése mókás elfoglaltság a gyerekek számára!

Ha rendszeresen kihelyezünk a madárkák számára élelmet, visszatérő vendégei lesznek kertünknek, így a kicsiknek is alkalmat adunk arra, hogy megismerkedhessenek a színes hazai madárvilággal.

Mit tegyünk az etetőbe?

Jól jöhetnek az olajos magvak, melyek nem sózott, nem pirított natúr napraforgómagok, köles, muhar, dió, fekete dió, mogyoró, földimogyoró, kesudió,pisztácia. Az olajos magvakhoz hasonlóan fontos téli etetőanyag az állati zsiradék: a kacsa-, liba- és sertésháj; a sertés zsírszalonna; a faggyú; a főzéssel sótlanított étkezési szalonna; a ma már széles körben árusított cinkegolyó; lágysajt- vagy vajtégla.


Könnyen elkészíthető ötletek


A fenti képeken láthatjátok, hogy elég egy alma zsineggel vagy egy virágcserép alátét és máris kész a lakoma tál. A madárkák roppant hálásak lesznek érte, ti pedig megismerkedhettek a változatos fajokkal.

Ti küldtétek a falmatricáinkról:

[widgetkit id=”54″]