2+1 Akció összes falmatricánkra a készlet erejéig! Tegyél a kosaradba 3 FALMATRICÁT és a legolcsóbb INGYEN a tiéd! A kedvezmény automatikusan levonásra kerül a kosárból! Ne maradj le!

Kánikula kisokos, avagy hogyan éld túl a hőséget

Hurrá itt a nyár és vele együtt a forróság. bevallom nekem ez az évszakom, imádom! Sajnos azonban vannak olyan felnőttek és gyermekek egyaránt, akiknek igazán kihívás a 25 fok feletti lét. Egy újszülöttről már ne is beszéljünk. Hogyan lehet mégis túlélni, kellemessé tenni ezeket a forró napokat? Mire kell vigyázni? Nos ma ezekre a kérdésekre gyűjtöttünk össze praktikákat.


Igyunk sokat…:

Mivel a kicsik anyagcseréje még sokkal gyorsabb, így fokozottan oda kell figyelni a folyadék pótlásra, mivel könnyebben kiszáradhatnak. Nyáron a nagy melegben, amikor egyébként is sokat izzadnak, sűrűbben kell itatni őket. Ha anyatejes a baba, akkor minél többször próbáld mellre helyezni. Figyelj rá mert az úgynevezett “ komfortszopizás” közben nem a folyadékbevitelen van a hangsúly a babáknál.

Ha tápszeres a babád, akkor 6 hónapos kor felett a két etetés között meg lehet kínálni a felforralt és lehűtött vagy a speciálisan nekik  szánt babavízzel. Nagyobbacska gyerkőcöket is sokszor kínálgatni kell, mert eljátsszák a szomjúságot és észre sem veszik, hogy bizony már nagyon szomjasak… A víz a legjobb szomjoltó. Ebben a melegben kerüld a szénsavas vagy cukros üdítőket. Ilyenkor még jobban kívánja a szervezet, pedig a sok cukorra nincs is igazán szüksége… A frissen facsart zöldség vagy gyümölcslé hozhat egy kis változatosságot is.

Milyen ruhát válasszak?

Kiütések, bőrpír, allergia? Bizony a nagy nyári melegben előfordulhatnak a kicsik és a nagyobbak bőrén is egyaránt.

Észrevetted te is, hogy a nagy melegben kiütések jelennek meg babádon test szerte? Ezek általában a meleg kiütések. Azért alakulnak ki , mert a verejtékmirigyük kivezető csöve elzáródhat. Ha viszketnek és elkezdi vakarni, akkor könnyen sérüléshez vezethet, begyulladhat a bőre.

Pamutból készült ruhácskát adj rá, kerüld a műszálas textíliákat. Ha sétára vagy útnak indultok, érdemes izzadásgátló textíliát helyezni az ülésbe vagy a babakocsiba.  Gyakrabban vedd ki a hordozóból , kiságyból is.

Naponta többször érdemes a pelust is levenni róla, hiszen akár milyen szuper pelenkák is vannak, mégis szinte “dunsztban” van a baba popsija egész nap.

Éjszaka az alváshoz se öltöztesd túl, textil body is elég lehet.

Óvatosan a klímával:

Ventilátor esetében is figyelj arra, hogy ne érje a babát. A klíma használatáról megoszlanak a vélemények. Érdemes a a babát másik helységben elhelyezni. Arra is ügyelni kell, hogy a kinti és benti hőmérséklet között ne legyen nagy különbség, mert könnyen megfázhat.

Nem vagyok éhes…

6 hónapos kor alatt bőven elég az anyatej. A hozzátáplálás elkezdése után azonban észreveheted, hogy nem fogadja el az ételt a nagy melegben. Ez teljesen normális jelenség. Kerüld a nehéz ételeket és a cukrozott üdítőket. Inkább könnyebb falatokkal és vízzel vagy frissen préselt gyümölcslével kínáld meg kisbabádat. Sok sok gyümölcs és könnyű étel amivel megfelelő étrendet tudsz biztosítani nagyobbacska gyermekeidnek. Előfordulhat, hogy elutasítják az ételt, de ne aggódj.Nagy melegben ez előfordulhat.