2+1 Akció összes falmatricánkra a készlet erejéig! Tegyél a kosaradba 3 FALMATRICÁT és a legolcsóbb INGYEN a tiéd! A kedvezmény automatikusan levonásra kerül a kosárból! Ne maradj le!

Melyik gyerek ne játszana szívesen bábszínházast? Emlékszel még gyerekként mennyire izgalmas volt egy egy ilyen előadás? Izgulva figyeltük végig Vitéz László kalandjait a palacsintasütővel…


Ilyenkor mindig hangosan, kiabálva próbáltuk irányítani, figyelmeztetni vagy bátorítani a szereplőket. Élvezettel merültünk bele ebbe a világba, ahol egy-egy órácskára mi is részesei lehettünk ennek a varázslatnak.

Nincs ez másként manapság sem. te gyermeked is imád bábozni? papír vagy textil bábokat használtok? Készítettetek már saját magatok is bábot?

Miért jó a bábozás?

A bábozás nem csak remek móka, hanem hasznos játék a kicsik számára. éppen ezért otthon is készítsetek bábszínházat, találjatok ki történeteket vagy akár játsszátok el a mindennapi eseményeket. Ha a gyermekedben feszültség van, bántja valami pl. az ovival kapcsolatban, ezzel a játékos formával hamar felszínre kerülnek a gondok. Észre sem veszi de tovább adja ami a lelkét nyomja. Ha ügyesen játszotok, akkor már közben megoldás is születhet.

A bábozással remekül fejleszthető a ritmusérzék, a szókincs, a probléma megoldó készség, a logikai készség.

Ráadásul a figurák viselkedési mintákat és erkölcsi értékeket, magatartás formákat is mutatnak feléjük. A játék során könnyen elsajátíthatják  hogy pl. illedelmesen megköszönjük ha kapunk valami, köszönünk ha találkozunk valakivel, milyen rossz dolog a gúnyolódás és a kiközösítés, vagy hogyan segíthetünk másokon.

Fontos a fokozatosság és ne erőltessünk semmit. Ha nincs kedve gyermekednek folytatni a játékot, hagyjátok abba. Kezdjétek rövid és egyszerű történettel a bábozást.

Ha már jól belejöttetek, készítsetek előadást a családnak, bújjatok el egy paraván mögé…


Ti küldtétek a falmatricáinkról:

[widgetkit id=”54″]