2+1 Akció rengeteg falmatricánkra! Nézd meg az összes 2+1 Ingyen Akciós matricát most! ! AKCIÓ tart: 2024. május 31. 24:00-ig, vagy a készlet erejéig. Ne maradj le!

Az első gyermek születés csodás izgalommal jár. Új helyzet, új feladatok. Aztán szépen lassan beleszoksz a szülői szerepbe . Olyan természetes lesz minden, így mikor a második, harmadik gyermeked születik, úgy érzed már mindent tudsz? Igen ám de ott a nagytesó, akinek elég nagy feladat megélni az új helyzetet. Szinte elkerülhetetlen a konfliktus de ha időben elkezded felkészíteni nagyobb gyermeked, akkor sokkal könnyebb lesz majd az átállás.


Számodra is hamarosan eljön a pillanat, mikor megérkezik az oly nagyon várt kistestvér. Mint a legtöbb anyában ilyenkor, benned is akaratlanul is felvetődik a kérdés, hogy mi lesz?…hogy lesz ezután? …nem sérül a nagyobbik?… Számtalan kérdés cikázik a fejedben mer a legjobbat szeretnéd kihozni ebből la helyzetből.

Tudatos tervezéssel, beszélgetésekkel szépen át lehet vezetni gyermekedet/gyermekeiteket az új helyzetre. Az életkornak megfelelően játékosan készítsd fel őt arra, hogy hamarosan érkezik a baba.

5 KEDVES TIPP A NAGY TESÓHOZ

1. MESE: Találj ki egy kedves mesét, melyben gyermeked a főszereplő. Egy kedves történet mely róla szól, melyben az események hasonlóak mint nálatok. A legjobb ha őt is bevonod és ketten alakítjátok a mesét
2. ELŐKÉSZÜLETEK: A babavárás előkészületeibe vond be! Engedd, hogy pakolja a pelenkát, a babaruhát. Közben is tudtok beszélgetni.
3. SZTORI: Ha az életkora megengedi, akkor nyugodtan meséld el neki, hogy mi fog történni. Pl: anya kórházba megy, a doktorbácsik segítenek a kisbaba megszületésébe és majd együtt jöttök haza…
4. VIDEO: Ha már nagyobbacska, nézzetek videót vagy képeket a baba fejlődéséről. Érdeklődve figyeli majd, melyik hónapban mekkora a baba.
5. ŐSZINTESÉG: Legyél vele őszinte, de erősítsd benne azt, hogy te/ti akkor is ugyan úgy fogjátok szeretni mint most ha a baba megszületik. A legnagyobb félelmük ebben a helyzetben a gyerekeknek, a szülői szeretet elvesztése.

Boldog babaváró perceket!

Neked mi vált be, mikor megérkezett a kistesó? Te hogyan szoktattad hozzá nagyobb gyermeked a gondolathoz, hogy hamarosan egy csöppséggel bővül a család? Oszd meg velünk .

Ti küldtétek a falmatricáinkról:

[widgetkit id=”54″]