2+1 Akció összes falmatricánkra a készlet erejéig! Tegyél a kosaradba 3 FALMATRICÁT és a legolcsóbb INGYEN a tiéd! A kedvezmény automatikusan levonásra kerül a kosárból! Ne maradj le!

Nálatok milyen és mekkora szerepet tölt be az édesapa? Észrevetted, hogy másként játszanak ők mint ti? Más szokásaik, szertartásaik vannak,mint nektek? Nem véletlenül van ez így. Hagyd őket még ha néha félelmetesnek tűnik az ,ahogyan apa pörgeti és emelgeti a kicsiket…Az önfeledt kacajból mindig kiderül, hogy azért a kicsik sem bánják ezt a más fajta törődést, szeretetet.


Bár egy kisgyermek életének első időszakában legnagyobb szüksége az édesanyjára van, nem elhanyagolható az apa szerepe sem. Sőt már a születés előtti időszakban is nagyon fontos, hogy apuka részese legyen ennek a csodás folyamatnak. Ahogy cseperedik, egyre nagyobb szerepet kap az édesapa is. Mivel a gyerekek a szülők mintáit veszik át, folyamatosan figyelik őket, nélkülözhetetlen a kiegyensúlyozott fejlődéshez a “férfi” “apa” minta.


Ő lesz a férjem…

Kislányoknál ugye a minta férfit jelenti az apukájuk. Hozzá akarnak menni feleségül, ők azok akik megvédik őket minden rossztól és ha anya megdorgálja őket, apa óvó karjai között megnyugvást találnak…na meg cinkostársat. 🙂 Kutatások bebizonyították, hogy a lányok általában olyan férfit keresnek maguknak tudat alatt, aki az apukájukra hasonlít. Tehát nagyban befolyásolja a felnőttkori döntéseket az , hogy milyen viszonyt ápol a gyermek és az édesapa.


Ő a szuperhősöm…

A kisfiúknál a férfi /férj minta alakul ki. Hiszen lesik apukájuk minden mozdulatát…Olyanok szeretnének lenni…MINT APA. Olyan erősek, okosakés bátrak… És ez így van rendjén! Apa más…apával olyanokat is meg lehet tenni, amit anyával soha…lazább, viccesebb…apával kalandokat élünk át…apa másként játszik velem mint anya… gyakran halljuk ezeket a sorokat gyerekek szájából. Ideális ha egy családban jelen van mindkét szülő, hiszen így megismerhetik a nemek között különbséget, az egyes magatartási és viselkedési formákat…

A fentiek miatt is érdemes törekedni arra, hogy az apuka már a kicsi születésétől kezdve jelen legye az életében. Nem könnyű dolog ez, mivel nekünk van 9 hónapunk lélekben felkészülni az új családtag érkezésére…neki pedig máshogyan kell szembesülni az új helyzettel.

Kutatások bebizonyították, hogy az apa nem pótolható a családban, mivel sajátos módon viszonyul a gyermekéhez. Egyes apás játékokkal, Pl. a birkózással kizökkenti a gyermeket az egyensúlyi állapotából, belső izgalmi szintjét megnöveli segítve ezzel,hogy könnyebben tudja kezelni az új vagy szokatlan szituációkat.


…és amit a gyerekek mondanak az apukájukról…

– Á, anya…ezt te nem tudod….
– Anya értsd meg, ezt csak apával lehet játszani….
– Anya te nem tudsz birkózni…
– Olyan szeretnék lenni mint apa…
– Ő lesz a férjem…


Hányszor hangzanak el ezek a gondolatok a gyerekek szájából…és milyen igazak! Nem is kell ezen megsértődni, hiszen ezeket csak apa tudja 🙂 Mi anyák másban vagyunk jók!!

Ti küldtétek a falmatricáinkról:

[widgetkit id=”54″]