Végre itt a madárfüttyös tavasz, mikor kellemesen cirógat már a nap sugara. Annyi változáson megy keresztül a természet, hogy csak kapkodjuk fejünket. Márciusban is számtalan remek program vár rátok, ideje kibújni a barlangból…


Kerti parti

A kert vagy a balkon már várja, hogy újra virággal legyen megtöltve. A természet is ébredezik, színekbe borul a táj. Szerezzetek be virághagymákat, magokat és készítsetek a kertben vagy akár a balkonon kis virágos kertet. Az előkészületeket, frissítéseket is ilyenkor kell elkezdeni, hogy pár hónap múlva valóban virágba öltözzön minden. Készíthettek papírra tervet arról, hogy hogyan képzelitek el a kis kerteteket, kartonból vagy fából készítsetek táblácskát a fűszereknek.

Újszülöttek…

Figyeljétek meg mennyire megújul ilyenkor a természet. Akár készíthettek naplót is. Egy gazdaság rengeteg új dolgot rejt magába. Ha még nem jártatok, keressétek fel a közeletekben levőt, hogy megnézhessétek mennyi új állatka született. Így a családi program keretében játékosan a gyerkőcök megismerkedhetnek a környezetükben élő állatokkal is.

Kirándulni jó…

A kellemes meleg idő remek lehetőség a családi kirándulások bringatúrák vagy piknikek szervezéséhez. Hétvégére igazán jó elfoglaltság mindenkinek. Elő a kosárral és a termosszal, a napos időben tegyetek sétát a közeli erdőben, igyatok meleg teát és harapjatok bele a házi készítésű sütitekbe. Március 15-én pl. számtalan helyen rendeznek kézműves vásárokat, népi programokkal megtűzdelve.

A legfontosabb, hogy olyan programot válasszatok, ahol mindenki jól érzi magát. Ahogy melegszik az idő, egyre több kültéri program lehetőség van, amit érdemes kihasználni. Hiszen az együtt töltött minőségi időnél nincs is jobb…


Ti küldtétek a falmatricáinkról:

[widgetkit id=”54″]