2+1 Akció rengeteg falmatricánkra! Nézd meg az összes 2+1 Ingyen Akciós matricát most! ! AKCIÓ tart: 2024. május 31. 24:00-ig, vagy a készlet erejéig. Ne maradj le!

Itt egy babaláb, amott egy darab…mit darab legalább száz darab papírfecni, melyeket kincsként őriznek a gyerekek…mert jó lesz még valamire. Ilyen a guriga vagy az üres kencés vagy cipős doboz is… határtalan fantáziával vetik bele magukat és már előre tudják miből mit fognak alkotni…valamit úgy is..


Aztán szépen gyűlik a sok “kacat”…persze ha ehhez a jelzővel illetjük a gyűjteményt akkor pedig még jól meg is sértődnek…valljuk be őszintén, gyerekként mi is ilyenek voltunk…én biztosan , az tuti 🙂 Gyűjtögetés az élet megrontója…vallják a szülök… a gyerkőcök pedig különleges technikát alkalmazva gyűjtenek és rejtenek el minden általuk kincsnek vélt dolgot…aztán jön a meglepetés, mikor hetekkel, hónapokkal később megtalálod a szekrény mélyén a már nem éppen csillogó gesztenyét vagy hasonló állapotban levő “természet kincseit”.


Harcra fel, avagy hogyan szortírozz kíméletesen?
Közösen vagy titokban, mikor nincsenek otthon a gyerekek? Te hogyan oldod meg ezt az igen csak kardinális problémát? Közösen vagy magányosan szabadulsz meg a hasznosnak képpen nem mondható “árutól” ?


Az egyik legnehezebb feladat gyermekeink játékainak a rendszerezése ne adj Isten szortírozása. Nekünk azért, mert szeretnék gyorsan túl lenni rajta, nekik pedig azért, mert egyáltalán nem akarnak túl lenni rajta…

Örökös harc, hogy mi maradjon és mi menjen…mert persze ami nekünk egy szakadt fecni vagy kitörött babaláb, az nekik óriási kincs is lehet. Egy megoldás van erre: a közös megegyezés! Leírni egyszerűbb, mint megvalósítani..azért ezt valljuk be. Játékos formában azonban, nem a háta mögött csendben azonban még jó móka is kerekedhet az egészből


Játékos megoldás, hogy senkinek se fájjon
Az alábbi módszerrel akár még meg is szerettetheted gyermekeiddel a szortírozást, válogatást. Három kártya (melyet a linkről tudsz letölteni ) és már indulhat is a délelőtti program.


– Készítsetek három kupacot: marad-megy-még gondolkodom címmel. Kérd meg gyermeked, hogy ő szortírozza a játékokat. Jó móka lehet a játékokat halomba pakolni.
MARAD kupacot el lehet szépen pakolni.
– A MEHET kupacot gyorsan távolítsd el…és maradt az utolsó…
AMIN GONDOLKODIK még picit. Beszéljétek át, hogy miért érzi úgy, hogy neki kell még a cetli vagy a törött kocka.

Dobozom, dobozom, mondd meg nékem…

Ha már végeztetek a válogatással, akkor célszerű a megmaradt játékokat, eszközöket is csoportosítani. Műanyag doboz a legcélszerűbb mert könnyű takarítani. Így mindig csak az kerül előtérbe, amire szükség van. Jól jöhetnek ilyenkor a papír vagy műanyag tárolók, rendszerezők. Legyenek külön a babák, babaruhák, kockák, társasok és készségfejlesztők, az autók. A kreatív cuccoknak, mint pl. ceruzák, tollak, ragasztók és festékek, színes papírok, készítsetek rendszerezőket, tolltartót. Remek közös program lehet és ráadásul a szobát is feldobja.

Egy doboznyi szeretet…

Ha van olyan játék, ami jó állapotú de gyermeked is megválna tőle, akkor készítsetek egy cipős doboznyi ajándékot. Meséld el neki, hogy mennyire fog örülni az a kisgyerek aki majd megkapja. Nézzetek vagy kérdezzetek körbe a környéketeken, hogy van-e valahol óvoda, családsegítő vagy rászoruló gyermek, akinek nagy örömet okoznátok azzal a pár játékkal.