2+1 Akció rengeteg falmatricánkra! Nézd meg az összes 2+1 Ingyen Akciós matricát most! ! AKCIÓ tart: 2024. május 31. 24:00-ig, vagy a készlet erejéig. Ne maradj le!

A színek nagyban befolyásolják hangulatunkat, közérzetünket is. Gondolj csak bele, hogy ha rossz napod van, inkább a sötét ruhadarabokat részesíted előnyben. Egy öltözéknél könnyedén változtathatsz, de a szoba vagy a lakás falszínén már nehezebben.


Éppen ezért alaposan át kell gondolni, mikor döntesz, hiszen a fal színét egész nap látod…Nem csak a felnőttekre, a gyerekekre is ugyan ilyen hatással vannak a színek. Így már az újszülött babuci szobájánál is körültekintve járj el.

Vannak azonban alapszabályok, melyeket ha betartod, csodásan harmonikus végeredményt érhetsz el.

– A túl rózsaszín vagy túl kék színek lehet, hogy egy újszülöttnél még kezdetben jól mutatnak de inkább a kevesebb néha több elvet alkalmazd.
– Kerüld a neon színeket, erős pirosat, sötét árnyalatokat
– Vedd figyelembe a bútor és a szőnyeg színét is

– Maximum 2-3 színt kombinálj
– A pasztell színek megnyugtatnak
– A meleg színek élénkítenek, kellemesebbnek, otthonosabbnak érezzük
– A hideg színek optikailag tágítják a teret


Röviden a színekről

Fehér: A tisztaság és az ártatlanság jele. Függönyök, textíliák, ágyneműkön jelenik meg leginkább. Könnyen variálható más színekkel is

Citromsárga: Élénkítő hatású, a belső szabadság színe, segít a kommunikációban. Jó belépni oda, ahol ez a fő szín. Érdemes alkalmazni ha a gyermeked magába forduló, zárkózott vagy valamilyen trauma érte

Kék: Békét és nyugalmat áraszt, javítja az alvást és nyugtatja az idegeket. Alvászavaros gyermekeknek kifejezetten ajánlják. Ez a szín jól mutat a lányos és fiús szobákban is egyaránt

Rózsaszín: A lányszobák nagy kedvence a pasztell rózsaszín, ami nyugalmat és kiegyensúlyozottságot áraszt magából. Azonban csínján bánjunk vele. A túl sok rózsaszín már a giccses kategóriát súrolja.


Ti küldtétek a falmatricáinkról:

[widgetkit id=”54″]