2+1 Akció rengeteg falmatricánkra! Nézd meg az összes 2+1 Ingyen Akciós matricát most! ! AKCIÓ tart: 2024. május 31. 24:00-ig, vagy a készlet erejéig. Ne maradj le!

Kisbabát vártok, vagy már nagyobbacska a gyermek és át szeretnétek alakítani a szobát? Nagy odafigyelést jelentő feladat, az már biztos.

Biztosan saját magadon is tapasztaltad, mennyire befolyásolják a színek a hangulatodat. Ha egy sötét helyre (pl.:bordó, sötétpiros) lépsz be, nyugtalanná, feszültté válhatsz. Ugyan ez igaz a gyerekekre is. Sokkal jobban és nyugodtabban érzik magukat egy semleges vagy pasztell színű helységben.

Vannak azonban alapszabályok, melyeket ha betartod, csodásan harmonikus végeredményt érhetsz el.

  • – A túl rózsaszín vagy túl kék színek lehet, hogy egy újszülöttnél még kezdetben jól mutatnak de inkább a kevesebb néha több elvet alkalmazd.
  • – Kerüld a neon színeket, erős pirosat, sötét árnyalatokat
  • – Vedd figyelembe a bútor és a szőnyeg színét is
  • – Maximum 2-3 színt kombinálj
  • – A pasztell színek megnyugtatnak
  • – A meleg színek élénkítenek, kellemesebbnek, otthonosabbnak érezzük
  • – A hideg színek optikailag tágítják a teret

 

És akkor beszéljük a konkrét színekről. Tudtad, hogy léteznek színpszichológusok? Ők kutatják a színek élettani hatásait.

Fehér: A tisztaság és az ártatlanság jele. Függönyök, textíliák, ágyneműkön jelenik meg leginkább. Könnyen variálható más színekkel is (fotó:decorinspiration.com)


Citromsárga: Élénkítő hatású, a belső szabadság színe, segít a kommunikációban. Jó belépni oda, ahol ez a fő szín. Érdemes alkalmazni ha a gyermeked magába forduló, zárkózott vagy valamilyen trauma érte.(fotó:hausgarden.com, thebooandthebody.com)


Kék: Békét és nyugalmat áraszt, javítja az alvást és nyugtatja az idegeket. Alvászavaros gyermekeknek kifejezetten ajánlják. Ez a szín jól mutat a lányos és fiús szobákban is egyaránt. (fotó:curbed.com)


Rózsaszín: A lányszobák nagy kedvence a pasztell rózsaszín, ami nyugalmat és kiegyensúlyozottságot áraszt magából. Azonban csínján bánjunk vele. A túl sok rózsaszín már a giccses kategóriát súrolja.


Ti küldtétek a falmatricáinkról:

[widgetkit id=”54″]