2+1 Akció összes falmatricánkra a készlet erejéig! Tegyél a kosaradba 3 FALMATRICÁT és a legolcsóbb INGYEN a tiéd! A kedvezmény automatikusan levonásra kerül a kosárból! Ne maradj le!

A kisbabáknak van egy olyan furcsa szokásuk, hogy éjszaka nem szeretnek aludni. Mikor megszületnek, gyakran felcserélődnek a nappalok és éjszakák. Ennek az oka, hogy egy csecsemő akkor alszik, mikor fáradtnak érzi magát és nem akkor mikor este van.


Majd eljön a 2-3 hónapos kor, mikor már nagyobb esélye van az átaludt éjszakáknak. Ismerős, mikor hajnal kettőkor az 1 éves gyerkőc szeméből kipattan az álom és felsorolja a repertoárt, tapsikol, énekelget…csak nem alszik. Embert próbáló időszak ez, nincs mit szépíteni. De mégis mit lehet tenni?

Tippjeink, melyekkel megkönnyíthetitek az esti elalvást:

1. Készíts este kellemesen meleg fürdővizet, utána meleg törölközővel gyengéden masszírozd át a kicsi testét.
2. Sok babának a legnagyobb gondot a “távolság “okozza. Tedd a kiságyat közvetlen az ágyad mellé. Így együtt alszotok, érezheti a kicsi a közelséged de megmarad mindenkinek a saját “fészke”.
3. Fektesd le mindig ugyanabban az időben de ne túl későn. 1 éves korig az este 7 órás fekvés idő az ideális.
4. Gondosan válaszd ki a pizsamát, a zsákot. Lehetőleg tiszta pamut legyen. Sírásra adhat okot ha pl.: beleizzad a műszálas anyagba a baba.
5. Hamarabb alszanak el azok a babák, akiket 10-15 percig masszíroznak lefekvés előtt.

Sok édesanya próbálkozik a cumin vagy cicin történő altatással. Ilyenkor a baba társítja a szopizást az alvással. Egy idő után azonban majd csak így tud elaludni, hiszen ez a legkényelmesebb és a legtermészetesebb módja az alvásnak.

Nektek is vannak szokásaitok, szertartásaitok melyek beváltak? Oszd meg velünk, segítsünk együtt!


Ti küldtétek a falmatricáinkról:

[widgetkit id=”54″]