2+1 Akció összes falmatricánkra a készlet erejéig! Tegyél a kosaradba 3 FALMATRICÁT és a legolcsóbb INGYEN a tiéd! A kedvezmény automatikusan levonásra kerül a kosárból! Ne maradj le!

Tippek ahhoz, hogyan tegyük biztonságossá a karácsonyfát gyermekeink számára

Tippek ahhoz, hogyan tegyük biztonságossá a karácsonyfát gyermekeink számára

Hogyan tegyük biztonságossá a karácsonyfát kisgyermekünk számára? Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány tippet, amivel nyugodtabbá tehetjük az ünnepeket!

Hogyan állítsuk fel a fát

A legideálisabb a szoba egyik sarkában helyet találni neki, így a fa egyik oldala már be is van védve a kicsi kezek elől.

A fát horgászzsinórral is kibiztosíthatjuk, ha a falhoz vagy szekrényhez rögzítjük.

 

Kép forrása: http://thestir.cafemom.com/

A járókával is képezhetünk védő kerítést a fa körül.


Kép forrása: http://www.mommyish.com/

A rácskerítésnél kicsit esztétikusabb megoldás, ha karácsonyi dobozokat használunk barikádként. Ehhez nagyobb dobozokra van szükség, amiket egyszerű, karácsonyi csomagolópapírral borítunk. Ajándék helyet azonban nehezebb tárgyakkal töltjük meg őket, például könyvekkel, vagy olyan dolgokkal, amiket a fa felállítása miatt amúgy is el kéne pakolnunk. Ha alaposan megtöltjük és leragasztjuk a dobozokat, a gyerekek nem tudják elmozdítani vagy kinyitni őket.


Kép forrása: http://minimalisti.com/

A kisebb méretű karácsonyfa esetén jó megoldás, ha asztalra helyezve állítjuk fel. Figyeljünk rá, hogy ne legyen közel az asztal széléhez, és arra is, hogy ne lógjon le róla égőfüzér vagy girland, amit meghúzva a kicsi leránthatja.


Mire figyeljünk a díszítésnél

Válasszunk olyan díszeket, amelyek törés biztosak. A műanyag gömbök mellet ilyenek például a csengetjük is, amik arra is hasznosak, hogy rögtön meghalljuk, ha a kicsi a fával babrál. Hogyha mindenképpen szeretnénk a fán látni régi, törékenyebb díszeinket is, mindenképpen a lehető legmagasabbra helyezzük őket, ahol a gyerkőcök semmiképp sem tudják elérni.

Kép forrása: http://www.lovefromtheoven.com/toddler-proofing-your-christmas-tree-and-decorations/

A gyerekek első pár évében jobb, ha kis kampó alakú akasztókat félretesszük, mivel fulladásveszélyesek. Használjunk inkább szalagokat, cérnát vagy zsinórt a díszek rögzítéséhez.

Az aranyhaj hasonlóképpen veszélyes lehet, így inkább kerüljük használatát.

Gyertyák helyett inkább égősorral dekoráljuk a fát.

A fa körül porszívózzunk gyakran, hogy ne maradjon fenyőtű a földön.

Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden kedves olvasónknak!


Ti küldtétek a falmatricáinkról:

[widgetkit id=”54″]