2+1 Akció összes falmatricánkra a készlet erejéig! Tegyél a kosaradba 3 FALMATRICÁT és a legolcsóbb INGYEN a tiéd! A kedvezmény automatikusan levonásra kerül a kosárból! Ne maradj le!

Eljön az este és kezdődik minden előről. Nem akar elaludni gyermeked, fél, arra kér maradj vele, nem akar egyedül maradni… benned pedig felmerül a kérdés vajon miért jön elő minden este ez a probléma…


Hogyan lehetne segíteni a kicsiknek, hogy leküzdjék félelmeiket? Olvass tovább és adunk néhány tippet…

Miért félünk a sötétben?

Tudtad, hogy gyermekeink fejlődésének velejárója a sötéttől való félelem? Ne aggódj, ez természetes folyamat. Van, akinél két éves kor körül alakul ki, de akár 6-7 évesen is megjelenhet. Az oka egyszerű, fejlődik a gyermeki képzelet, a fantáziálás egyre intenzívebbé válik.

Ritkán múlik el ez az állapot, gyakran még a 20 év körülieket is kíséri. A lányok esetében a félelem gyakoribb és erőteljesebb, ami biológiai, vagy szocializációs eredetű.

Hogyan küzdjétek le a félelmet?

Néhány apró tipp, melyeket napról napra bevezetve leküzdhető gyermeked sötétségtől való félelme. A lényeg, hogy legyél türelmes és kitartó. Mindig vedd komolyan a félelmeit.

– soha nem gúnyold ki azért mert fél a sötétben
– beszéljétek meg, mi a félelem oka
– használj éjszakai fényt, mely nem zavaró
– a kedvenc babája vagy egy plüss éjszakára bátorító kis barát lehet
– maradj vele ameddig elalszik

A félelem leküzdésére nagyszerű ötlet a fluoreszkáló matrica. Nappal gyönyörű színekben pompázik a kislányos sütivilág és a fiús autós matrica, éjszaka pedig világít. Így többé nincs félelem a sötéttől!Segítő könyvek gyerekeknek

Vannak speciális szakkönyvek vagy mesekönyvek, melyek nemcsak a gyerekeknek hanem a szülőknek is segítséget nyújtanak. Elalvás előtt egy egy mese és meglátod majd gyermeked mennyire megnyugszik és végül leküzdi a félelmét.

– Bagossy László: A sötétben látó tündér
– Steve Smallman: Ugye nincsenek szörnyek?
– Finy Petra: Lámpalány meséi
– Majoros Nóra: Rém a szobában
– Alexandra Bizi: A kislány, aki nem tudott aludni
– Mészáros Bori: Az álomtündér

Ti hogyan küzdöttétek le a sötétségtől való félelmet? Vannak bevált tippjeid? Oszd meg velünk, segítsünk egymásnak…:)

Ti küldtétek a falmatricáinkról:

[widgetkit id=”54″]