Állj meg egy pillanatra…Gyermeked születése óta mennyi idő jutott magadra? Valóban fontos, hogy egy édesanyának legyen “én” ideje?

Változunk…

Igen is nagyon fontos, hogy a számos teendő és a napi megszokott rutin mellett egy édesanyának magára is jusson ideje. Mert valljuk be őszintén, bele lehet fáradni, ha hónapokon vagy akár éveken keresztül minden nap ugyan azt csinálja az  ember lány…főz-mos-takarít-játszik.

Egy nőnek sem túl könnyű megélni azt, hogy szinte egyik pillanatról a másikra a NŐből édesanya lesz…Főleg ha előtte intenzív életet élt.

Főleg kezdetben, a baba születése után fordul meg a világ, amit bizony meg kell szokni…Minden pillanatod a kicsi körül forog, lesed minden apró mozzanatát, szuszogását. Csodás pillanatok ezek!!


Anya titkos vágya…

Titkon azért vágysz arra, hogy a melegítőt lecseréld egy csinosabb ruhára, vagy kis parfümmel és enyhe sminkkel a régi életed belopózzon a mostaniba… És ez így van rendjén…

Azért, hogy te is kiegyensúlyozott maradj kell, hogy más ingerek is érjenek. Éppen ezért nem bűn, ha egy órácskára beülsz a barátnőiddel egy kávéra vagy akár egy mozira. Ennek több előnye is van:

– Az egyik, hogy te feltöltődsz az új élmények által, lesz mit mesélni otthon, lesz mire visszaemlékezni és kacarászni napok múltán is.

– Ha ez rajtad meglátszik, hidd el a családod is észre fogja venni, hogy anya kisimultabb, boldogabb.


Apa a fedélzeten

Tudod mekkora előnye van annak, ha apa kettesben marad a gyermekével, csak ők lesznek?  Remek alkalom, hogy közelebb kerüljenek egymáshoz  jobban meg tudja ismerni a picit és ő pedig az apukáját. Ha nagyobbacska már a gyerkőc, igazi kaland apával  maradni…Kialakulnak a közös szokások, rituálék, amit csak apával lehet megcsinálni, mert “Anya azt úgysem tudja” vagy “Anyával nem olyan”..

Mennyivel jobb mikor anya mosolyogva és jó kedvűen sertepertél a család körül! Tehát bátran merj egy kicsit magaddal törődni! Nemcsak neked tesz jó tehát, hanem a család is visszakap egy mindig mosolygó és kiegyensúlyozott édesanyát…


Ti küldtétek a falmatricáinkról:

[widgetkit id=”54″]