2+1 Akció összes falmatricánkra a készlet erejéig! Tegyél a kosaradba 3 FALMATRICÁT és a legolcsóbb INGYEN a tiéd! A kedvezmény automatikusan levonásra kerül a kosárból! Ne maradj le!

Ahogyan jön a jó idő, megszaporodnak a családi programok. Kül és beltéri mulatságok, állatkertek, állatsimogatók, játszóparkok és a jó öreg játszótér. Otthon pedig lélegzet visszafojtva figyeljük gyermekünk első lépéseit. A kúszással mászással megkezdődik a világ felfedezése. Kicsikénk pillanatok alatt a lakás végébe terem, mindent megfog, megkóstol. Éppen ezért nagyon oda kell figyelni a higiéniára.


Otthoni baci mentesítés

– a kicsik ágyát, a pelenkázót hetente fertőtlenítővel töröljük át
– a babakocsi szintén ki van téve a fokozott szennyeződésnek épen ezért fontos minél gyakrabban lemosni
– ne az utcai cipővel legyünk bent a lakásban, hiszen a talpán levő szennyeződés könnyen a kúszó mászó baba szájába kerülhet
– fokozott figyelemmel legyünk a bilire, wc ülőkére
– influenza szezon idején a játékokat mindenképpen fertőtlenítsük
– kézmosás a wc használat után és étkezés előtt. Ha épp nincs lehetőség, akkor használd a nedves törlőkendőt van a fertőtlenítő folyadékot.

– fogmosás, naponta 2-3 alkalommal. Tanítsd meg gyermeked a megfelelő szájhigiénére. Olvass neki ehhez kapcsolódó mesét, amiből jobban meg tudja érteni, miért is olyan fontos a fogai ápolása.
– köhögés és tüsszentés közben a kéz a száj elé kerüljön, erre már korán meg kell tanítani a gyerekeket. Bár a közösségben pl. ovi, bölcsi, hajlamosak erről megfeledkezni.

Kültéri kalandozáshoz

Ha kültéri programra készültök, akkor jól jöhet a fertőtlenítő kendő illetve a baktériumölő gél. Ezekkel majdnem 100%-ban elpusztíthatók a bacik. Utazáshoz palackba bekészítve kézmosáshoz jöhet a víz, kicsi törölközővel.

Egy kisgyereknek sok esetben a legjobb móka, ha jól összekoszolhatja magát. Gondolj csak bele te mennyit játszottál kicsiként a pocsolyákban, saraztál a homokozóban. Nincs ez másként most sem. Lényeges dolog betartani a fenti pár tippet, mert ezekkel megelőzhetőek a súlyosabb fertőzések, betegségek.

Azért a ló túloldalára sem szabad átesni, mert az agyon fertőtlenített lakás nem biztos, hogy jobb. Persze mindenkinek mást jelent a higiénia, még felnőttként is.

Gondolj csak bele: van aki reggel és este is a zuhany alá áll, van aki megelégszik az esti fürdéssel is. Van aki naponta háromszor mossa fel a lakást és van aki egyszer a nap végén…Mindannyian mások vagyunk és ez így a jó.

Ti küldtétek a falmatricáinkról:

[widgetkit id=”54″]