2+1 Akció összes falmatricánkra a készlet erejéig! Tegyél a kosaradba 3 FALMATRICÁT és a legolcsóbb INGYEN a tiéd! A kedvezmény automatikusan levonásra kerül a kosárból! Ne maradj le!

Tudtad, hogy gyermeked a mese hallgatása közben nem csak terád hanem befelé is figyel? A mese nélkülözhetetlen a gyermekek életében. Fejleszti az érzelmi intelligenciát, a képzelőerőt és nem utolsó sorban a kreativitást.

A mese révén a benne felgyülemlő sérelmeket, fájdalmakat kifejezésre juttatja. Csodás és egyben megnyugtató anyához, apához odabújni, érezni a közelséget és közben elkalandozni a mesék világába. Fontos, hogy mindig az életkorának megfelelő mesét olvass

Mikor milyen mesét olvassunk?

olvasás szülővel

Bölcsis kor (2-3 éves) : Ebben a korban leginkább a kisgyerekekről szóló rövid történeteket kedvelik. A kis szereplők bőrébe bújva élik meg a kalandos történeteket. Szintén kedvenc lehet az állatos mese. Várj még a varázslós, tündéres mesékkel, válaszd inkább azokat, melyek a mindennapi történéseket dolgozzák fel.

Kiscsoportos ovis (3 éves): Maradj még a rövid meséknél, mert a hosszú történetek még nem kötik le. Jöhetnek a kalandosabb könyvek, versek.


olvasás

Középső csoport (4 éves): versek, dalok, hosszabb ismétlődő részeket is tartalmazó mesékkel már szépen le tudod kötni gyermeked figyelmét. Egy idő után már ő is el tudja mesélni majd a történetet.

Nagycsoportos (5 éves): Ilyen tájt alakul ki a gyermekekben a mesetudat. Már el tudják különíteni a valóságot a mesétől és bár beleéli magát az adott figura szerepébe, pontosan tudja, hogy az csak mese. Nem hiába szeretik a kislányok a királylányos meséket…azonosulnak velük. Ekkorra már olyan szókinccsel rendelkezik, hogy jöhetnek a hosszabb mesék is.

Ha a napi rutin részévé válik a mesélés, gyermeked egyfajta szertartásként éli meg, készül rá és várja majd. Olvass annyit, amennyit gyermeked kíván, hiszen ezt az együtt töltött időt semmi nem pótolja majd.

Azért, hogy mindig tudjátok hol hagytátok abba a mesét, készítettünk 3 fél könyvjelzőt. Nyomtassátok ki és kezdődhet a kaland! 🙂

3 féle könyvjelző letöltése

könyvjelző

3 féle könyvjelző letöltése


Ti küldtétek a falmatricáinkról:

[widgetkit id=”54″]