2+1 Akció rengeteg falmatricánkra! Nézd meg az összes 2+1 Ingyen Akciós matricát most! ! AKCIÓ tart: 2024. május 31. 24:00-ig, vagy a készlet erejéig. Ne maradj le!

neked mi a kedvenc színed? Elgondolkodtál már azon a színeknek milyen mély jelentésük van? Születésünk pillanatától jelen vannak életünkben, sokszor befolyásolják a hangulatunkat vagy éppenséggel kifejezik azt.


Ahogy cseperednek a gyerkőcök egyre többet halljuk tőlük: Anya ez milyen színű? aztán jön az élvezetes szortírozás, válogatás és szép lassan csemetéd is megismeri a színek csodás világát.

Tudtad, hogy a lányoknak könnyebben megy a színek felismerése mint a fiúknak? Ahhoz, hogy könnyen megtanulják a színeket a legegyszerűbb módszer a játék. Egy ovis korú gyermeknél a játszva tanulással lehet a legnagyobb lépést előre tenni. Iskolába menet illik már tudni a színeket. Akkor lesz hatékony a tanulás, ha nem erőlteted.


Könnyítsd meg a színtanulást összegyűjtöttünk pár módszert, játékot, melyekkel igazán öröm a tanulás. Szinte észre sem veszi gyermeked és lassan ő is megismeri a színeket.

– A napi rutin közben ha pl.öltözködik akkor a ruhácskái színeit sorolhatjátok fel
– Főzés közben a zöldségek, gyümölcsök nagyszerű “alapanyagot” jelentenek
– Tavasszal és nyáron a kertészkedés közben megfigyelhetitek mennyi színben pompáznak a virágok
– Játékokat öntsd ki a szoba közepére és szín szerint kezdjétek el csoportosítani
– Játékkocka/legó színenkénti válogatása, vagy csak egy színből történő építése is remek lehetőség.
– Festékboltokban beszerezhető színpaletta, nagyszerű játék otthon
– Fessetek köveket
– Az ujjfestést minden gyerek imádja
– Pomponos válogató játék egyszerűen kivitelezhető. Kreatív boltban be tudod szerezni a vegyes színekben levő kisebb nagyobb pomponokat. Edénykékbe válogassátok szét a színenként.
– Színes versikék , mondókák

Színtévesztés

Fontos! A színtévesztő gyermekek számára gondot okoz egyes színeke (általában a piros és zöld) megkülönböztetése. Válogassatok szét színenként kockákat, amiben legyenek zöldek és pirosak is. Ha összekeveri a két színt, akkor felmerülhet, hogy színtévesztő. Erre figyelj oda és legyél vele türelmes ha valamiért nem megy a színek felismerése.