Ahogy megérkeztek a hűvösebb őszi esték, mikor már hamarabb sötétedik, nincs is jobb annál ha letelepedünk gyermekeink körében és elindulunk egy csodás utazásra a mesék világába. Kalandozzatok az unikornisokkal, vagy a a flamingókkal de jöhetnek a hercegnők és a kalózok is.


Miben segít az olvasás?

A mese hallgatása közben gyermeked észrevétlenül is megnyílik és napvilágra kerülhetnek olyan sérelmek is, melyeket eddig esetleg nem mert elmondani. Ezen felül kiszélesedik a képzelőereje, megismeri az egyesek magatartásformákat is. Minden játékosan, úgy hogy szinte észre sem veszi. Megtanulja a különbséget a jó és rossz között, személyiségtípusokat fedezhet fel…nem is gondolnád de ez mind nagyon fontos a kiegyensúlyozott felnőttkorhoz.


Macik nyomában

Ma a macik nyomába eredünk és falmatricák segítségével elkalandozunk a varázslatos mesevilágukban. telepedjetek le a falmatricátok elé és indulhat a a mese. összegyűjtöttünk most nektek jó pár mesét, melyekben a macik a főszereplők

Falmatricáink MACIKKAL

Mutatunk párat a falmatricáink közül, ahol macikák szerepelnek

Mackó és rókák lufikkal falmatrica

Állatkerti sokaság falmatrica

9 állati kép falmatrica

Homlokrakodó magasságmérő

Mackótestvér falmatrica

Indiánok az erdőben


Macis mesék

1. Micimackó
2. Bartos Erika: Maci a Holdon
3. Mészöly Miklós: Bánatos Medve
4. Maci Laci első karácsonya
5. Barabás Éva: Morgó mackó kalandjai


Eddigi falmatrica mesék

Minden hónapban mesélnek matricáink a gyerkőcöknek. Egy-egy figura kiragadásával ösztönzünk benneteket, hogy telepedjetek a falmatricátok elé és induljatok el egy csodálatos utazásra. Kattints a linkekre és máris ott teremsz…Nézzétek csak mennyi helyen jártunk már:

Mesél a falmatrica #1: Elefántos mesék
Mesél a falmatrica #2: Zsiráfos mesék
Mesél a falmatrica #3: Oroszlános mesék
Mesél a falmatrica #4: Baglyos mesék
Mesél a falmatrica #5: Unikornisos mesék
Mesél a falmatrica #6: Halacskák nyomában

Ti küldtétek a falmatricáinkról:

[widgetkit id=”54″]