2+1 Akció összes falmatricánkra a készlet erejéig! Tegyél a kosaradba 3 FALMATRICÁT és a legolcsóbb INGYEN a tiéd! A kedvezmény automatikusan levonásra kerül a kosárból! Ne maradj le!

Piros, sárga kék egy csokorban szép… Születésünktől kedve körbevesznek a színek, egész kicsiként felfedezzük a csodás világot körülöttünk. Ó hányszor is hallottad gyermekedtől: Anya ez milyen színű? aztán jön az élvezetes szortírozás, válogatás és szép lassan csemetéd is megismeri a színek csodás világát.

Tudtad, hogy a lányoknak könnyebben megy a színek felismerése mint a fiúknak? Ahhoz, hogy könnyen megtanulják a színeket a legegyszerűbb módszer a játék. Egy ovis korú gyermeknél a játszva tanulással lehet a legnagyobb lépést előre tenni. Iskolába menet illik már tudni a színeket. Akkor lesz hatékony a tanulás, ha nem erőlteted.

Milyen játékos módszerek vannak?

– A napi rutin közben ha pl.öltözködik akkor a ruhácskái színeit sorolhatjátok fel
– Főzés közben a zöldségek, gyümölcsök nagyszerű “alapanyagot” jelentenek
– Tavasszal és nyáron a kertészkedés közben megfigyelhetitek mennyi színben pompáznak a virágok
– Játékokat öntsd ki a szoba közepére és szín szerint kezdjétek el csoportosítani
– Játékkocka/lego színenkénti válogatása, vagy csak egy színből történő építése is remek lehetőség.
– Festékboltokban beszerezhető színpaletta, nagyszerű játék otthon
– Fessetek köveket
– Az ujjfestést minden gyerek imádja
– Pomponos válogató játék egyszerűen kivitelezhető. Kreatív boltban be tudod szerezni a vegyes színekben levő kisebb nagyobb pomponokat. Edénykékbe válogassátok szét a színenként.
– Színes versikék , mondókák

Színtévesztés

Fontos! A színtévesztő gyermekek számára gondot okoz egyes színeke (általában a piros és zöld) megkülönböztetése. Válogassatok szét színenként kockákat, amiben legyenek zöldek és pirosak is. Ha összekeveri a két színt, akkor felmerülhet, hogy színtévesztő


Ti küldtétek a falmatricáinkról:

[widgetkit id=”54″]