2+1 Akció összes falmatricánkra a készlet erejéig! Tegyél a kosaradba 3 FALMATRICÁT és a legolcsóbb INGYEN a tiéd! A kedvezmény automatikusan levonásra kerül a kosárból! Ne maradj le!

Micsoda nyár elé néztek! Végre vége a sulinak és az ovinak, jöhet a 2 hónapnyi önfeledt szórakozás, móka és kirándulás. A gyerekek olyanok mint a szivacs ilyenkor, szippantják magukba az élményeket és szinte soha nem elég az újabbnál újabb kalandból. De mindig találsz elfoglaltságot?

Bevallom, én már egy ideje használom ezt a csodás módszert, így soha nem fogyunk ki az újabbnál újabb ötletekből és nyár végére igazi kis kincsestárunk lesz az elkészült alkotásokból. Ráadásul a saját kis “lelki befőttünk” is elkészül, mire kezdődik az ovi.


Na de mi is az a kreatív befőtt?

Itt nem valami főzőcskézős kísérletezős dologra kell gondolni…bár abból is kisülhet izgalmas dolog. Előre megtervezett feladatok , játékok gyűjteménye, melyet nem egy papírcetlire írsz fel, hanem díszes köntösbe öltözteted. Így még a házimunka elvégzése is könnyebben fog menni .


Mi kell hozzá?

Készíts elő egy dunsztos üveget és fessetek rá vagy dekrorfilccel rajzoljatok rá valami kedveset. Ezután fa spatulára, vagy egyszerűen csak színes papír csíkokra írjatok egyesével mindenféle mókás elfoglaltságot.


Mi legyen rajta?

Pl. építsünk homokvárat, ma én mosogatok, menjünk játszótérre, dominózzunk… Felsorolhatod az összes elfoglaltságot, ami csak az eszedbe jut de tematizálva is készítheted.

Lehet szín szerint tematizálni is:

– kék-vizes játék
– sárga-házimunka
– zöld-kertészkedés
– piros-utazás

Így mielőtt húztok, eldönthetitek milyen típusú elfoglaltságot akartok aznap.


Íme pár kép, hogyan is nézhet ki a spatulás verzió:

A papíros változat jóval egyszerűbb. Itt akár előre gyártott karika korongokat is használhattok:

Az elkészítésével is elbíbelődhettek pár napig. Az a jó az egészben, hogy jövőre elővehetitek újra, lehet bővíteni, frissíteni minden évben. A csinos üvegcse pedig még jól is mutat.

Ha elkészítettétek a saját befőtteteket, osszátok meg velünk, mi is gyönyörködhessünk benne!

Ti küldtétek a falmatricáinkról:

[widgetkit id=”54″]