2+1 Akció összes falmatricánkra a készlet erejéig! Tegyél a kosaradba 3 FALMATRICÁT és a legolcsóbb INGYEN a tiéd! A kedvezmény automatikusan levonásra kerül a kosárból! Ne maradj le!

Beltéri vagy kültéri rendezvény, állatkert vagy nyaralás, bárhol is vagy minden szülő rémálma a nagy tömeg, zsivaj és…hol a gyermekem felkiáltás. Bárkivel előfordulhat, mert a gyerekeknek van egy szuper képességük, mellyel pillanatok alatt köddé válhatnak…Sok esetben csak felkelti az érdeklődését valami MÁS vagy egyszerűen elsodródik és már kész is a baj.


Gondos előkészülettel, tanítgatással azonban megelőzhető a még nagyobb baj. Sokat segíthetsz gyermekednek abban, hogyan találja fel magát az ilyen szituációkban. Igen ám de mi van a beszélni még nem tudó totyogó csöppségekkel? Nekik bizony szükségük van valamire, amivel őt be tudják azonosítani, a szülőt pedig fel tudják hívni…Ehhez olvashatsz most tippeket:

A legjobb ha mindig van a gyermekednél valami, amivel be tudják azonosítani, téged fel tudnak hívni.

Infószalag: akár otthon is elkészíthető de játékboltokban is kapható. könnyen felhelyezhető, a pánt hasonlít a óráéhoz, állítható a mérete. A gyermek csuklójára rögzíted, rajta van a neve és a szülők telefonszáma, illetve ha van betegsége vagy allergiája.

QR kód: a személyes kódot akár laminálhatod is. Hátránya, hogy kieshet a zsebből, illetve csak olvasóval vagy okos telefonnal értelmezhető.

GPS karóra: a szülők telefonjával van összeköttetésben. Akkor is jelez, ha túl messzire került a gyermeked.

Kártya: névjegykártya méretű, rajta minden infóval


A hangsúly itt is a megelőzésen van.

– Mielőtt útra kelnétek beszéljétek át mi várható és legyen tisztában gyermeked azzal is (persze csak ha életkora engedi), hogy mit kell tennie ha véletlen mégis eltávolodik tőletek.

– Készítsetek képet róla induláskor. Így lesz egy felvételed az aktuális ruházatáról

– Szabályokat magyarázd el

– Gyermeked tudja a nevét, szülei nevét, címet?

– Folyékony kötszer: tollal írd rá a kezére a telefonszámodat és fújj rá a kötszerből. Vízálló réteg képződik, alatta a szám nem mosódik el.

A fenti egyszerűnek tűnő megoldások aranyat érnek ha baj van. Elkészítésük akár közös program is lehet, így remek lehetőség a beszélgetésre.


Ti küldtétek a falmatricáinkról:

[widgetkit id=”54″]