Emlékszel még kisgyermekként mennyire vártad a húsvétot? A színes tojások festése a nyuszi fészek készítése minden gyereket izgalommal töltött el…szerintem még ma is. Bár a locsolkodás hagyománya a szó szoros értelmében már sajnos kezd halványulni.

Az ünnepi készülődés remek lehetőség arra, hogy elmeséld mit ünneplünk húsvétkor, milyen szokások tartoznak hozzá. És természetesen sok vidám percet élhettek át a közös tojás készítéssel, barkácsolással. Mutatunk most 5 tippet, hogy a szokásos és ismert tojásfejtésen kívül milyen más technikával lehet még húsvéti tojást készíteni.

1. Pompon és karton

Vágjatok ki nagyobbacska tojás formákat tavaszi színekben pompázó kartonból. Ragasszatok rá különböző méretű és színű pomponokat és már kész is az alkotás. Fűzzetek bele szalagot és mehet a barka ágra

 

(forrás: http://www.minnie-mama.blogspot.com)


2. Zsákvászonból csomagocska

Zsákvászonból vágjatok ki tojás formát, díszítsétek ki filc anyaggal vagy textilfilccel. Ragasszátok össze a két lapot de középen hagyjatok egy kis helyet. Itt tudjátok majd az apró cukorkát vagy csokit beletenni. A tetején lyukasszátok ki óvatosan, fűzzetek bele szalagot és kössétek össze.

 

(forrás: http://aboutfamilycrafts.com/burlap-easter-egg-craft/)


3. Filcből tojás

Színes papírokból vagy filc anyagból vágjatok ki tojás formákat. Fogj meg 3 tojást és a hátulján ragaszd sorban össze. Középre ne felejts el fonalat húzni. Alulra és felülre tegyél gyöngyöt. Egyrészt mutatósabban, másrészt így nem csúszik ki a fonál.

 

(forrás: www.hellowonderful.com)


Ha valami különleges és nagyszabású dekorációt szeretnétek, akkor válasszatok a nagy méretű falmatricáinkat . Felhelyezésük egyszerű és valóban feldobják a szobát. 7 féle felületen megtapadnak és könnyen át tudjátok helyezni mert újra ragaszthatóak.


4. Tojás tekercs

Ez ám a mutatós fali dísz! És milyen egyszerű elkészíteni! Színes és mintás csomagoló papírokból készíts apró hengert. A legegyszerűbb, ha előtte ceruzával megrajzolod mekkora tojást akarsz készíteni. Ennek megfelelően vágd fel a papírcsíkokat. Ceruzával tekerd fel, majd ragaszd rá egy kartonra. tedd bele egy keretbe és máris kész dekoráció.

 

(forrás: https://www.babble.com/)


5. Fonalból tojás

Milyen mutatós dísz! Akár készíthetsz belőle üdvözlőlapot is. Vágj ki tojásformát kartonból és színes fonalakból tekerj rá mintákat. Pomponokkal díszítve még csodásabb látványt nyújtanak. Ha üdvözlőlapot akarsz készíteni belőle, akkor egy vastagabb papírt hajts ketté és a közepére halványan rajzolj tojást. Ezt díszítsd tetszőlegesen.

 

(forrás: https://www.makeandtakes.com/)


Ti küldtétek a falmatricáinkról:

[widgetkit id=”54″]