2+1 Akció rengeteg falmatricánkra! Nézd meg az összes 2+1 Ingyen Akciós matricát most! ! AKCIÓ tart: 2024. május 31. 24:00-ig, vagy a készlet erejéig. Ne maradj le!

5 kreatív tároló a gyerekszobába, amit otthon is elkészíthetsz

Ha gyerekszoba akkor rendrakás! A lurkóknak és a szülőknek egyaránt kihívás mindig rendet tartani abban a helyiségben, ahol egész nap zajlik a játék. Ha mindennek megvan a helye, akkor persze sokkal könnyebben megy az egész, és még jobb, ha a pakolás kicsit szórakoztató is. Kreatív, saját magatok által készített tárolók használata nem csak megkönnyíti, de kicsit fel is dobja a rendrakást! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani nektek ezzel a néhány kreatív ötlettel.

 

1. Hotel plüssálatoknak

Ha van olyan játék, amit nehéz szépen és rendszerezetten tárolni, az a plüssállat. Túl aranyosak ahhoz, hogy eldugd őket egy szekrénybe, de nem szeretnéd, hogy szerteszét heverjenek a szobában? Csak egy fadoboz és néhány darab PVC cső kell hozzá, hogy pillanatok alatt összeállítsátok egy szuper új otthont a plüssök számára, de akár lakhatnak benne kisautók vagy babák is. Egyszerűen elkészíthető, pillanatok alatt vissza lehet pakolni bele a játékokat, és nagyon édes, ahogy a plüssállatok kikukucskálnak a csövekből.

 

(Kép forrása: homebnc.com)


 

2. Legóból készült ceruzatartó

A gyermeki fantázia egyik legjobb kifejező eszköze a festés és a rajzolás, ráadásul az elkészült mesterműveket megőrizhetitek emlékbe. Milyen jó érzés lesz majd később elővenni a képeket, hogy felelevenítsétek az együtt töltött időt! Azonban az alkotás sajnos gyakran rumlival jár, és bár az ecsetek és ceruzák tárolására számos vidám és színes tartót lehet venni, sokkal jobb móka a gyerekekkel közösen elkészíteni őket. Lego kockákból bármilyen színű és formájú tárolót össze tudtok rakni pillanatok alatt! Ráadásul, ha megunjátok, simán szétszedhetitek őket és építhettek másikat.

 

(Kép forrása: kidsactivitiesblog.com)


3. Mágneses kisautótartó

Egy mágnes már önmagában is szuper játék tud lenni, jó móka, hogy mindenhová odatapad, és úgy lehet vele más tárgyakat mozgatni, mintha varázsolnánk. Arra viszont biztosan nem gondoltatok, hogy a falra szerelve ötletes játékautó tárolót készíthettek belőle! Ha a felkerül a gyerekszobában egy ilyen mágnescsík, amire fel lehet tenni a kedvenc kis kocsikat, a játékok elpakolása hirtelen jó szórakozássá válik a gyerekek számára. Tökéletesen megfelel erre a célra például a boltokban kapható, falra szerelhető mágneses késtartó.

 

(Kép forrása: style-files.com)

Ha elkészült a kocsik új tárolója, dobjátok fel az összképet egy vagány autós falmatricával!


 

4. Fa gyerekrajz tartó

A hűtő már tele van mágnesekkel, bevásárlólistákkal, a gyerekek mesterművei már nem is férnek fel? Ki mondta, hogy a gyerekrajzokat muszáj a konyhában tartani? Gyakorlatilag bármilyen fa elemből és pár csipeszből pillanatok alatt elkészíthető egy hangulatos kis tartó, amire fel tudjátok akasztani a legszebb rajzokat. Tegyétek ki akár az előszobába is, hogy amikor megérkeznek a vendégek, rögtön megcsodálhassák a gyönyörű alkotásokat!

 

(Kép forrása: http://palletfurniturediy.com)


 

5. Vödörből készült játéktartó

A földön szerteszét heverő játékok elpakolása néha tényleg fárasztó feladat, amihez a gyerekeknek sokszor semmi kedvük sincs. Erre nyújt megoldás ez az olcsó és könnyen elkészíthető tároló. Nem kell hozzá más csak néhány műanyag vödör, amiknek az aljába lyukakat fúrunk és a rajtuk átfűzött gyorskötözőkkel rögzítjük őket. Ide aztán egy pillanat alatt be lehet dobálni az összes játékot lefekvés előtt!

Különböző színű vödrök használatával még vidámabb hatást kelt ez a házilag készített tároló. Ha nálatok kisebb a hely, használhattok kevesebb vödröt, vagy kisebbeket is.

 

(Kép forrása: shelterness.com)