2+1 Akció rengeteg falmatricánkra! Nézd meg az összes 2+1 Ingyen Akciós matricát most! ! AKCIÓ tart: 2024. május 31. 24:00-ig, vagy a készlet erejéig. Ne maradj le!

Piros, sárga kék, egy csokorban szép…szól a kedves gyereknóta. Már igen aprócska korban elkezdenek érdeklődni a gyerekek a színek iránt. Naponta hányszor is szegezik neked a kérdést: Anya ez milyen színű?


A lányoknak könnyebb?

Tudtad, hogy a lányoknak könnyebben megy a színek felismerése mint a fiúknak? Ahhoz, hogy könnyen megtanulják a színeket a legegyszerűbb módszer a játék. Egy ovis korú gyermeknél a játszva tanulással lehet a legnagyobb lépést előre tenni. Iskolába menet illik már tudni a színeket. Fontos, hogy vedd figyelembe a gyermeked igényeit, soha ne erőltesd a “tanulást”.

Pillekönnyű tanulás…

– A napi rutin közben ha pl.öltözködik akkor a ruhácskái színeit sorolhatjátok fel
– Főzés közben a zöldségek, gyümölcsök nagyszerű “alapanyagot” jelentenek
– Tavasszal és nyáron a kertészkedés közben megfigyelhetitek mennyi színben pompáznak a virágok
– Játékokat öntsd ki a szoba közepére és szín szerint kezdjétek el csoportosítani
– Játékkocka/lego színenkénti válogatása, vagy csak egy színből történő építése is remek lehetőség.
– Festékboltokban beszerezhető színpaletta, nagyszerű játék otthon
– Fessetek köveket
– Az ujjfestést minden gyerek imádja
– Pomponos válogató játék egyszerűen kivitelezhető. Kreatív boltban be tudod szerezni a vegyes színekben levő kisebb nagyobb pomponokat. Edénykékbe válogassátok szét a színenként.
– Színes versikék , mondókák


Fontos! A színtévesztő gyermekek számára gondot okoz egyes színeke (általában a piros és zöld) megkülönböztetése. Válogassatok szét színenként kockákat, amiben legyenek zöldek és pirosak is. Ha összekeveri a két színt, akkor felmerülhet, hogy színtévesztő

Ti küldtétek a falmatricáinkról:

[widgetkit id=”54″]