4500 Ft felett ingyenes házhoz szállítás 2 munkanapon belül!

Anya meséld el nekem

Gyermekként hányszor is kértük szüleinket, nagyszüleinket, hogy naaaa csak még egy mesét olvass nekem! Nálunk bizony rongyosra voltak olvasva a mesekönyvek, kívülről tudtuk mikor mi történik, ezerszer eljátszottuk a hallottakat és számtalanszor azonosultunk a királylány vagy bátor vitéz szerepével.


Vajon ma miért olvasunk mi magunk kevesebbet a gyerekeinknek?

A mese és vele együtt a mesélés egy csodás világba repíti a gyerekeket. Kinyílnak előttük olyan ajtók, melyek korábban zártak voltak, kifejezésre juttathatják vágyaikat de akár félelmeiket is. Éppen ezért nem szabad elhanyagolni a napi szintű mesélést. A TV nyújtotta világ nem dolgoztatja meg az agyat, nem fejleszti a képzelőerőt, hiszen ott “látja” az eseményeket és nem saját magának kell kialakítani a képet.

Hogyan mesélj úgy, hogy még több mesét akarjanak a gyerekek?

Ezzel a pár aprósággal intenzívebbé teheted az élményt. A mesélés élményét, ami láthatatlanul is de összeköt benneteket.

- dallamosan, hangsúlyozva mesélj, hiszen ezzel segíted kialakítani az ő kis belső képét. Olyan ez, mintha egy filmecskét készítene gyermeked.
- használd a képzelő erődet. nem baj ha elsőre nem kerekedik hetedhét országra szóló mesecsoda…sőt! a gyerekek nem erre vágynak, hanem arra, hogy anya vagy apa meséljen, amikben ők a főszereplők. Meríts ihletet a mindennapokból, eseményekből vagy akár az évszakokból. Mese születhet akár a kedvenc játékáról is…


Amit minden képpen kerülj el…

Nem kell a mese végén kis előadást tartani az erkölcsi normákról és tanulságokat levonni. Nem szabad összehasonlítani sem a “Bezzeg a királyfi segített te pedig nem szoktál…” Ezzel csak azt érheted el, hogy nem akar több mesét hallgatni. Ehelyett beszéljétek át és kérdéseket tegyél fel neki: “Szerinted ki cselekedett helyesen?” Csak akkor olvass mesét ha te is szeretsz olvasni… Aki utálja a mesét az inkább adja át ezt a lehetőséget a család más tagjának.

Hogyan válassz “JÓ” mesét?

Mindig életkornak megfelelőt válassz. Az aprócska gyerekek azokat szeretik, amikben az események közel állnak hozzájuk és velük is megtörténhetnek. Szeretik ha a mindennapok eseményei, a jól ismert szituációk elevenednek meg. Lehetnek állatos mesék is, melyben a szerepkörök megegyeznek pl.: anya medve és a kis bocs története…

Használd a képzelőerődet!

Miből kerekedhet egy igazán szuper jó mese?
Szinte mindenből! Egy kirándulás, kaland, utazás, esemény, ünnep, egy szuper nap, játszótéren történt esemény, konyhai folyamatokról, főzésről, játékokról, plüssökről, emberekről, barátokról és családtagokról, növényekről és állatokról…na meg a szép színes falmatricákról. Ha nálatok is díszeleg egy a szoba falán, telepedjetek köré és már kezdődhet is az utazás. Találjatok ki egy történetet arról, hogy a falmatricán szereplő figurák honnan jöttek, mit csinálnak, kreáljatok egy eseményt, egy vicces sztorit…


Ti küldtétek a falmatricáinkról:

Krisztina Vizivilag

- Kedves Gyerekszoba Falmatrica!
Csodaszép óceános gyerekszobánk lett!
Mirkának érkezik az öcsikéje, és próbáltunk finomítani az elképzelésén, ami kizárólag rózsaszín szoba lehetett :) kompromisszumot kötöttünk, ez lett belőle <3

Krisztina

Agi

- Szeretettel küldjük a képet a hasznalatban lévő dekoracioval:) kis tulajdonosa a szobanak es a matricanak Frigyes, aki epp ma 3 honapos:)

Ági

Janicska Czak Dra

- Tisztelt Ügyfélszolgálat!
Ma megérkezett,az alig 2napja rendelt falimatrica!Elégedettek vagyunk vele és a kisfiunknak,Máténak is nagyon tetszik!Nagyon szép,köszönjünk! :) Köszönettel: Janicska-Czakó Dóra

Janicska-Czakó Dóra

Katalin

- Sziasztok! Még áprilisban rendeltünk tőletek matricát. Természetesen azóta már a kiskrapek is megszületett. Nagyon tetszik a matrica, a kisfiam is érdeklődve szokta nézegetni.

Katalin

Janos Allatkertiallatok

- Tisztelt Gyerekszoba Falmatrica! Nagyon köszönjük -Bence-nevében is- a csodálatos állatkerti állatos falmatricát. Mellékelve,az általunk kissé átalakított verzió:-)

János

Rita

- Erik Baba első matricája 10 hónaposan :) Biztos, hogy szeretni fogja :) Köszönjük! :)

Rita

Nikoletta

- Kedves Gyerekszoba falmatrica csapata. Köszönjük szépen a korrekt és gyors szállítást. Minden percét élveztük a matrica felrakásának. Reméljük a hamarosan születendő kislányunknak is legalább annyira fog tetszeni mint nekünk :) köszönjük mégegyszer :)

Nikoletta

Marietta

- Sziasztok! Megérkezett a mi falmatricánk is! Szuper! Köszönjük!

Marietta

Melcsiek

- Köszönjük a matricát! Dorka szobája már otthonos lett!

Melcsiék

  •  
  •  

    Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  •  
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Mosolygarancia

Bakkártyás fizetési tájékoztató

Bankkártyás fizetési tájékoztató